Αυτή η εφαρμογή υπόσχεται την τέλεια selfie

Επιστήμονες υπολογιστών στο University of Waterloo ανέπτυξαν μια εφαρμογή για smartphone η οποία βοηθά τους χρήστες της να μάθουν την «τέχνη» της λήψης πολύ καλών φωτογραφιών «selfies».

Η εφαρμογή διαθέτει έναν αλγόριθμο ο οποίος καθοδηγεί τον χρήστη για να βάλει την κάμερα στο σωστό σημείο, έτσι ώστε να τραβήξει την καλύτερη δυνατή φωτογραφία.

«Οι selfies έχουν εξελιχθεί σε έναν φυσιολογικό τρόπο για να εκφράζουν οι άνθρωποι τον εαυτό τους και τις εμπειρίες τους- μόνο που δεν είναι όλες οι selfies ίδιες» λέει ο Νταν Βόγκελ, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο πανεπιστήμιο.

«Αντίθετα

με άλλες εφαρμογές που βελτιώνουν μια φωτογραφία αφού την τραβήξετε, αυτό το σύστημα παρέχει καθοδήγηση, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης πρακτικά μαθαίνει γιατί η φωτογραφία του θα είναι καλύτερη».

Αναπτύσσοντας τον αλγόριθμο, ο Βόγκελ και ο Κιφάν Λι, πρώην μεταπτυχιακός φοιτητής, πήραν αρχικά 3D ψηφιακές σαρώσεις ανθρώπων «μέτριας» εμφάνισης.

Στη συνέχεια τράβηξαν εκατοντάδες «εικονικές» selfies, γράφοντας κώδικα για τον έλεγχο μιας εικονικής κάμερας smarpthone και παραγόμενου από υπολογιστή φωτισμού, που τους επέτρεψε να διερευνήσουν διαφορετικές αρχές σύνθεσης, περιλαμβανομένων της κατεύθυνσης του φωτισμού, της θέσης και του μεγέθους του προσώπου κ.α.

Μετά, χρησιμοποιώντας μια online υπηρεσία crowdsourcing, έβαλαν χιλιάδες άτομα να ψηφίσουν τις καλύτερες εικονικές selfies, και δημιούργησαν μαθηματικά μοντέλα σχετικά με τα μοτίβα των ψήφων, για την ανάπτυξη ενός αλγορίθμου που καθοδηγεί τους χρήστες για να τραβήξουν την καλύτερη selfie.

Αργότερα έβαλαν «κανονικούς» ανθρώπους να τραβήξουν selfies με μια συμβατική εφαρμογή κάμερας και την εφαρμογή κάμερας που χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο. Βάσει των online βαθμολογιών, διαπιστώθηκε βελτίωση της τάξης του 26% στις selfies που τραβήχτηκαν με την εφαρμογή των ερευνητών του University of Waterloo.

«Πρόκειται απλά για την αρχή» αναφέρει ο Βόγκελ. «Μπορούμε να επεκτείνουμε τις μεταβλητές ώστε να περιέχονται και άλλοι παράγοντες, όπως το στυλ μαλλιών, το χαμόγελο, ακόμα και τα ρούχα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα