Ανδρέας Ξανθός: Ενισχύουμε την άμυνα της χώρας με την ενίσχυση των δημοκρατικών της θεσμών

Με αποκορύφωση τις παρελάσεις στις κεντρικές λεωφόρους, την κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία του Άγνωστου Στρατιώτη και την τέλεση της καθιερωμένης δοξολογίας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, εκκλησιαστικής, πνευματικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και και Ανώγεια.

«Σήμερα με όλα όσα προχωρούν στη χώρα και όλα όσα οργανωμένα

και συντονισμένα η κυβέρνηση πράττει, επουλώνονται οι πληγές της κρίσης, θωρακίζεται το συμφέρον του Δημοσίου, ενισχύονται οι δομές. Υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός για τη μετά περίοδο των μνημονίων». Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Ρέθυμνο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση. «Η Ελλάδα είναι παράγοντες σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια και το σημαντικότερο είναι ότι αποκτάει διεθνές κύρος. Αυτά είναι και τα δυνατά σημεία που δίνουν το διαπραγματευτικό της χαρτί για τα όποια προβλήματα με τη γείτονα και την κρίση που υπάρχει με την Τουρκία. Ενισχύουμε την άμυνα της χώρας με την ενίσχυση των δημοκρατικών της θεσμών» τόνισε ο κ. Ξανθός. Επίσης, έκανε λόγοι για την ανάγκη, η Ελλάδα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τη συγκεκριμένη περίοδο όπου έχει να διαχειριστεί πλήθος εθνικών θεμάτων.

Στο Ρέθυμνο μετά το πέρας της παρέλασης μέλη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους, ζητώντας από το υπουργείο μόνιμους και μαζικούς διορισμούς ώστε να πάψει η ανασφάλεια η εργασιακή, αλλά και τα προβλήματα από τις συνεχείς μετακινήσεις τους ανά την Ελλάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αναπληρωτές κρατούσαν μαζί τους βαλίτσες όπου ανέγραφαν πάνω σε ποια μέρη έχουν υπηρετήσει. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός είπε ότι να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα των αναπληρωτών και τη διαμαρτυρία τους, επισημαίνοντας όμως και την ανάγκη κατανόησης όλων για τη δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική περίοδο που περνάει η Ελλάδα και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Στο Ηράκλειο την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη. Η κα Γιαννακάκη επισήμανε πως η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή, όχι για να συντηρεί τα πάθη και να εξάπτει τα μίση, αλλά για να χρησιμεύει ως παράδειγμα.

«Τα μηνύματα του αγώνα των προγόνων μας είναι διαχρονικά και επίκαιρα για ενότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή, δημιουργία και πρόοδο… Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για αρχές, αξίες και ιδανικά. Ενωμένοι οι Έλληνες δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν» τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Η επέτειος αυτή είναι συνάμα διαχρονικό σύμβολο της απόφασης μιας υπόδουλης κοινωνίας: να αντιταχθεί στον βάρβαρο Οθωμανό δυνάστη, που επί εκατονταετίες συνέτριβε κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, και να κατακτήσει, με αναρίθμητες θυσίες, τη θέση που της ανήκει στον σύγχρονο κόσμο, ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε γραπτό μήνυμά του μιας και δεν παραβρέθηκε λόγω τραυματισμού του.

Και στα Ανώγεια, με πλήθος εκδηλώσεων από πλευράς μαθητών και δήμου, τιμήθηκε η σημερινή επέτειος με κορύφωση την παρέλαση με κρητικές ενδυμασίες μπροστά από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων. Ο εφημέριος Ανδρέας Κεφαλογιάννης τέλεσε τη νυχτερινή καθιερωμένη λειτουργία η οποία πραγματοποιείται από το 2001, όπου όλοι οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχής του Μυλοποτάμου έχουν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν, δεδομένου ότι λόγω των δύσκολων και καθημερινών υποχρεώσεων τους στα Μιτάτα και στις πλαγιές του Ψηλορείτη ο εκκλησιασμός τους είναι δύσκολος. «Δε φοβόμαστε κανέναν γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και όποιος έχει το δίκιο μαζί του έχει και τον θεό μαζί του…» ανέφερε ο εφημέριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα