Αντ. Σαουλίδης: Προτεραιότητα να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της καινοτομίας και του φραγμού του brain drain

«Κυρίαρχη προσπάθεια μου θα είναι η προσπάθεια ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης να σταματήσει να απορρέει από μια διαρκή σύγκρισή της με την Αθήνα. Σε αυτό το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό απέτυχε παταγωδώς» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Αντώνης Σαουλίδης.

Σε συνάντηση που

είχε σήμερα με δημοσιογράφους ο κ. Σαουλίδης επισήμανε ότι η «Θεσσαλονίκη έχει τα δικά της πλεονεκτήματα», τονίζοντας παράλληλα πως στις άμεσες προτεραιότητές του θα είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα τη καινοτομίας και πρωτεύουσας του φραγμού του brain drain». «Χιλιάδες καταρτισμένοι νέοι δεν μένουν στην πόλη γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης της γνωστικής υπεραξίας που κινείται γύρω από την πόλη με αποτέλεσμα είτε να οδηγούνται στην πρωτεύουσα, είτε εκτός Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν θέλησα να κρυφτώ πίσω από τις ευθύνες που μου αναλογούν ως ένας νέος άνθρωπος, που ασχολείται με τα κοινά αντιλαμβανόμενος την ανάγκη που έχει ο κόσμος να αποκτήσει νέες επιλογές, οι οποίες θα πληρούν τις προϋποθέσεις της αξιοπιστίας, της καθαρότητας, της διαφάνειας», σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας του λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Αντώνης Σαουλίδης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν σε κρίση πριν από το 2011 διότι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα «τα οποία έχουν άμεση σχέση με την γεωγραφική της θέση, που βρίσκεται στο κέντρο των Βαλκανίων».

Ερωτηθείς αν έχει «χάσει» το ΠΑΣΟΚ από ότι δεν έχει έναν βουλευτή από τη Θεσσαλονίκη ο ίδιος σημείωσε ότι «το 2012, το 2015 και το 2019 στις ευρωκλογές η Α’ Θεσσαλονίκης είναι κάτω από το μέσο όρο του κόμματος σημαίνει ότι κάτι φταίει και φταίει ότι από το 2012 και έπειτα η Θεσσαλονίκη δεν έχει ένα βουλευτή, ο οποίος να μένει στη Θεσσαλονίκη, όχι απλά να κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η επιθυμητή σχέση που θα πρέπει να έχουν οι απλοί πολίτες με κάποιον πολιτικό θεσμό».

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου επικράτειας «βαρύνει τον πρόεδρο καθώς και η ευθύνη που απορρέει από αυτή την επιλογή» σημειώνοντας ωστόσο ότι η Φώφη Γεννηματά άσκησε ένα δικαίωμα της. «Το να βλέπεις ένα πρώην πρόεδρο και πια ΝΥΝ πρόεδρο να έχουν διαφορετική προσέγγιση για τα ζητήματα είναι προβληματικό. Η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα. Οι ιδέες είναι αυτές που μας οδηγούν και όχι τα πρόσωπα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σε ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαουλίδης ήταν αρνητικός. «Θα πρέπει να αποτελέσουμε τον γνήσιο εκφραστή του προοδευτικού πόλου», σχολίασε.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στις Συκιές Θεσσαλονίκης όπου και ήταν μαθητής του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου µέχρι και το 2ο Γενικό Λύκειο Συκεών. Υπηρετεί το ∆ήµο Νεάπολης Συκεών από τη θέση του Αντιδηµάρχου Τεχνικών Έργων στον οποίο εκλέχτηκε ∆ηµοτικός Σύµβουλος από το 2003. Από το 2007 ως το 2014 ήταν Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου. Επίσης από τον ∆εκέµβριο του 2018 είναι Πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών. Παράλληλα είναι µέλος του Εθνικού Συµβουλίου του ΠαΣοΚ από το 2008.

Εργάζεται ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, από το 2005. Συνεργάζεται µε πολλές επιχειρήσεις αλλά και φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι εµπειρογνώµονας-αξιολογητής στο πρόγραµµα της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτοµία «Horizon 2020» και εµπειρογνώµονας του συµβουλίου της Ευρώπης σε ζητήµατα Συµµετοχικής ∆ηµοκρατίας.

Είναι παντρεµένος µε την Αντιγόνη ∆ούναβη, Τοπογράφο Μηχανικό και έχουν 3 παιδιά. Τον Μιχάλη, την Βίβιαν και τον µικρό ∆ηµήτρη. Από 8 χρονών ξεκίνησε στο ΒΑΟ Συκεών την ενασχόλησή του µε τον αθλητισµό. Ως Αρχηγός της Οµάδας του ΠΑΟΚ στο Handball, κατέκτησε το πρωτάθληµα δύο συνεχόµενες χρονιές 2008-2009 και 2009-2010 αλλά και το Κύπελλο το 2012.

Το 2005 απέκτησε το πτυχίο της Νοµικής από το ΑΠΘ αλλά και 3 Μεταπτυχιακά ∆ιπλώµατα. “∆ιοίκηση Μονάδων Υγείας”, “Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας”, “∆ιεθνείς Πολιτικές και Οικονοµικές Σπουδές-Κατεύθυνση ∆ιεθνείς Σχέσεις”. Οι σπουδές του συνεχίζονται µέχρι και σήµερα από την θέση του υπ. διδάκτορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα