Ασταμάτητος στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ, νίκησε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Ο ΠΑΟΚ έστειλε ισχυρό μήνυμα στην επανέναρξη του πρωταθλήματος νικώντας τον Ατρόμητο με 2-0 στο Περιστέρι για την 26η αγωνιστική της Super League.

Νονέ είσαι ΠΑΟΚ; Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο PAOK FC Official

Store

Μετά τη διακοπή, τα όσα είχαν προηγηθεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα και την ποινή που του επέβαλλε το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, ο Δικέφαλος απέδειξε την αγωνιστική ανωτερότητά του στο γήπεδο.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, με γκολ των Κάμπος (36΄) και Κρέσπο (56΄), πήρε τους τρεις βαθμούς και άφησε τον Ατρόμητο 5 βαθμούς πίσω της (52-47), περιμένοντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού (50β.) στη Λιβαδειά (19:30).

Οι "ασπρόμαυροι" έδειξαν ποιότητα και προσωπικότητα, στηρίχθηκαν σε μία τρομερή κομπίνα στο 36’ για να ανοίξουν το σκορ και πέτυχαν το δεύτερο τέρμα τους νωρίς στο δεύτερο μέρος παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Ατρόμητο που έχασε πάντως σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Βιεϊρίνια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ενώ συνολικά η ομάδα του ΠΑΟΚ έδειξε ανεπηρέαστη από όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το πρώτο 20λεπτο και κυριάρχησε στο γήπεδο πιέζοντας τους γηπεδούχους. Στο 36΄ άνοιξε το σκορ με μία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ που φάνηκε ότι ήταν δουλεμένη στην προπόνηση και βγήκε άψογα. Ο Πέλκας πάσαρε στον Βιεϊρίνια και ο Πορτογάλος έδωσεε με τη μία ιδανική ασίστ στον Κάμπος που έκανε κίνηση στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε υπέροχα πάνω από τον Γιαννιώτη. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε έτσι το προβάδισμα στο καλό διάστημα που είχε στο πρώτο μέρος, έπειτα από μία ωραία συνεργασία των παικτών τους.

Ο Ατρόμητος μπήκε επιθετικά στο β΄ μέρος ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 49ο λεπτό χάθηκε πολύ σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Βασιλακάκης εκτέλεσε ένα φάουλ η μπάλα πέρασε από τον Καρασαλίδη που σηκώθηκε ψηλότερα και εν συνεχεία ο Ρισβάνης από τα δυο μέτρα δεν μπόρεσε να κάνει τη προβολή.

Παρότι ο Ατρόμητος πίεζε στις αρχές του β΄ μέρους, ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα. Στο 56΄ ο Κρέσπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από ασίστ του Πέλκα. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ρισβάνης πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια της φάσης ο Πέλκας έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά στην περιοχή, δίνοντας την ασίστ στον Κρέσπο που σκόραρε από κοντά.

Στο 62΄ ο Ατρόμητος απείλησε ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιγκινί που πέρασε λίγο άουτ. Στο 77ο λεπτό ένα σουτ του Μπουσουλάτζιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ο Μάντσον επιχείρησε ακόμη ένα μακρινό σουτ στο 83΄ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 90΄ ο Καρασαλίδης από κοντά έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες αλλά δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου στο ματς, με το 0-2 να μην αλλάζει και να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (76΄ Ούμπιδες), Ντιγκινί, Μπρούνο. Ντάουντα (60΄ Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (84΄ Μακ), Πέλκας (78΄ Ελ Καντουρί), Λημνιός (64΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασταμάτητος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Περιστέρι,astamatitos, paok, atromito, peristeri