Αθ. Κωνσταντινάκης: Mε την κατασκευή 5αστερου ξενοδοχείου στην Ασπροβάλτα θα έχουμε άνοδο του τουρισμού

H κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου και ιστορικού θεματικού πάρκου, μια επένδυση 50 εκατομμυρίων, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης θα οδηγήσει σε άνοδο του τουριστικού επιπέδου επισημαίνει ο Αθανάσιος Κωνσταντινάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Βόλβης με την παράταξη «Βόλβη Μπροστά» του Διαμαντή Λιάμα.

Ο Αθανάσιος Κωνσταντινάκης τρεις μέρες πριν τις εκλογές ανοίγει τα

χαρτιά του και μιλά για τον τόπο του.

Ο ίδιος υπογραμμίζει την σημασία της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής για την τουριστική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο Σταυρό.

Διαβάστε την συνέντευξη του Αθανάσιου Κωνσταντινάκη:

Εκπροσωπείτε τον δήμο Βόλβης στην Επιτροπή Τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ποιες προοπτικές διακρίνετε στο τουριστικό μέλλον του δήμου;

Η ενασχόλησή μου με τον τουρισμό, μου έμαθε ότι χωρίς προγραμματισμό δεν μπορείς να έχεις αποτελέσματα στον τουριστικό τομέα. Για να αυξήσεις την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των τουριστών θέλεις οργανωμένο σχέδιο. Αυτό εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο δήμος Βόλβης. Σας διαβεβαιώνω ότι πηγαίνοντας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Σερβίας, της Βουλγαρίας ,της Ρουμανίας, της Πολωνίας κτλ το περίπτερο του δήμου, όπου συμμετέχουν όλες οι τουριστικές ενώσεις μαζί, γινόμαστε αποδέκτες πολύ θετικών σχολίων από τους ξένους. Δεν είναι τυχαία η συνεχής αύξηση τουριστών. Δεν οφείλεται μόνο στην παραδοσιακή μας φιλοξενία, αλλά και σε ένα σωστό σχεδιασμό. Οι επαγγελματίες του κλάδου μαζί με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο οποίος χάραξε με επιτυχία αυτή τη στρατηγική, διαμορφώσαμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που προσέλκυσε κορυφαίες επενδύσεις. Πρόκειται για την επένδυση 50 εκατ. ευρώ σε μισθωμένη δημοτική έκταση της Ασπροβάλτας, με την κατασκευή 5αστερου ξενοδοχείου και ιστορικού θεματικού πάρκου. Πρόκειται να έχουμε μια μεγάλη άνοδο του τουριστικού επίπεδου, ειδικά όταν έχει ανακοινωθεί ότι πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα αντίστοιχες επενδύσεις σε παραλία Βρασνών και σε Σταυρό. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Βόλβης θα είναι πολύ μεγάλη τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας πολλές θέσεις εργασίας, αναπτύσσοντας και άλλους τομείς όπως ο αγροτικός.

Υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά γι΄ αυτή την τουριστική ανάπτυξη εκτός από το τρίπτυχο φιλοξενία, ήλιος και θάλασσα;

Βεβαίως. Από τη θητεία μου στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, μπορώ να πω με σιγουριά πως έχουμε ένα μοναδικό και ελκυστικό «πακέτο». Δίπλα στις αμμουδερές ακτές βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, υπάρχει η λίμνη Βόλβη, ο δεύτερος μεγαλύτερος υγροβιότοπος στην Ελλάδα. Εκτός από το περιβάλλον όμως, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο πολιτισμός. Το Κάστρο της Ρεντίνας, οι θρησκευτικοί τόποι όπως η Αγία Μαρίνα αποτελούν πόλο έλξης. Το σημαντικότερο όμως είναι το μεράκι και η αγάπη των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου μας, οι οποίοι διατηρούν την παράδοση μας, στηρίζουν τα τοπικά έθιμα και διαπαιδαγωγούν τη νεολαία μας. Τους χρωστάμε πολλά.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πρόσφατα την έγκριση του προγράμματος που υπέβαλε ο δήμος Βόλβης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) Δήμου Βόλβης, στον Σταυρό, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ. Πως το σχολιάζετε;

Ως ενεργό μέλος αυτής της πρότασης, εκφράζω την αμέριστη ικανοποίηση μου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αρχικά προβλέπει την πλήρη ανάπλαση του κέντρου του Σταυρού, με διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, την προσθήκη διαδραστικών υπηρεσιών για τους επισκέπτες αλλά και διάθεση ποδηλάτων και ηλεκτρικών οχημάτων. Ακόμα, η ενίσχυση της εικόνας της τοπικής αγοράς θα έχει πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και φυσικά τους δημότες μας. Η έγκριση του προγράμματος αυτού, αποτελεί και προσωπική επιτυχία του δημάρχου Βόλβης, καθώς ο Σταυρός είναι το μικρότερο αστικό κέντρο που χρηματοδοτήθηκε για τέτοια δράση, όταν οι άλλες χρηματοδοτήσεις αφορούσαν για παράδειγμα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λάρισα.

Keywords
Τυχαία Θέματα