Χόνγκ Κόνγκ: Διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα ζητούν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης

Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ ντυμένοι στα μαύρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με σκοπό να ζητήσουν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης Κάρι Λαμ, μια ημέρα αφού η τελευταία ανέστειλε τη διαδικασία υιοθέτησης νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, σε μια δραματική υποχώρηση μετά τις πιο βίαιες διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες στο Χονγκ Κονγκ.

Μερικοί

από τους διαδηλωτές κρατούσαν λευκά γαρύφαλλα, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Μην πυροβολείτε», σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν περιστατικά επανάληψης της βίας που συγκλόνισε αυτό το χρηματοοικονομικό κέντρο την περασμένη Τετάρτη, που σημειώθηκαν επεισόδια, με την αστυνομία να επιτίθεται με σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ και εκτοξεύοντας δακρυγόνα. Παράλληλα, λόγω και της εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας, η οποία ξεπερνά τους 30 βαθμούς, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές για τις πρώτες βοήθειες, μετά τις λιποθυμίες διαδηλωτών που σημειώθηκαν. Άλλοι μοίραζαν νερό και ανεμιστήρες καθώς αναχωρούσαν από το πάρκο Βικτόρια, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τα γραφεία της κυβέρνησης.

Το πλήθος επευφημούσε όταν οργανωτές κάλεσαν μέσω μεγαφώνων την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ να παραιτηθεί. Η Λαμ, η οποία υποστηρίζεται από το Πεκίνο, ανέστειλε χθες, Σάββατο, επ' αόριστον τη διαδικασία για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου που θα έστελνε υπόπτους να δικαστούν στην Κίνα, εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα