Δ. Κουτσούμπας: Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ θα επιδεινώσει την κατάσταση του λαού μας

Καυστικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίστηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τις προγραμματικές της δηλώσεις.

«Δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε αλλα για να χτίσουμε στα θετικά της προηγούμενης κυβέρνησης λένε οι σημερινοί υπουργοί επιβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα» ανέφερε ο κ.Κουτσούμπας κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το

ΚΚΕ είναι σταθερά στο πλευρό του λαού για την ανάκτηση των απωλειών που έγιναν στα χρόνια της κρίσης και στην διεκδίκηση των νέων αιτημάτων» ανέφερε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και πως η ΚΟ θα καταθέσει στην Βουλή μια σειρά τροπολογιών προς όφελος του λαού.

Ο κ. Κουτσούμπας στις δηλώσεις του, μίλησε και για «ξεδιάντροπη εξαγγελία» και «ηλεκτρονικό φακέλωμα», αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον συνδικαλιστικό νόμο, ώστε οι αποφάσεις για απεργία να λαμβάνονται ηλεκτρονικά με την συμμετοχή όλων των εργαζόμενων.

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ για νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και εφαρμογής του σκληρού προγράμματος των περιβόητων θεσμών» και ότι «θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε όλους τους βασικούς άξονες».

«Η ενεργή συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς και η λήψη νέων αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων με βάση τα αντιμηνομιακά προαπαιτούμενα, θα επιδεινώσουν την κατάσταση σε όλους τους τομείς του λαού μας», ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος, στις δηλώσεις του για τη συμβολή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην πολιτική της χώρας.

Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή:

Keywords
Τυχαία Θέματα