Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η απόφαση Ν. Κοτζιά να παραιτηθεί

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε πολιτικά ακατανόητη και μη ερμηνεύσιμη την απόφαση του Νίκου Κοτζιά να παραιτηθεί.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα Κοτζιάς ή Καμμένος. «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο δίλημμα. Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται

από κανέναν» και εξήγησε ότι δεν υπήρξε καμία προσυμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων πριν από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το μήνυμα που εξέπεμψε το υπουργικό συμβούλιο ήταν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και γι’ αυτό είναι ακατανόητη η στάση του κ. Κοτζιά.

Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος ανέφερε επίσης ότι στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε δέσμευση από όλους και τον Πάνο Καμμένο ότι δεν θα ταυτιστεί ποτέ με την ΝΔ για να πέσει η κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία ό,τι κι αν γίνει στα Σκόπια θα έρθει στην ελληνική Βουλή τον Μάρτιο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι δεν υπήρξε προστριβή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κοτζιά για την "κρίση" στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα