Δημοσκόπηση: Τρεις στους τέσσερις συμφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης για Έβρο και Αιγαίο

Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, ο κορωνοϊός, αλλά και η "μάχη" Μητσοτάκη - Τσίπρα μπήκαν μεταξύ άλλων στο στόχαστρο δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι με τα μέτρα της κυβέρνησης

σε Έβρο και Αιγαίο. Συγκεκριμένα, το 26% απάντησε "πολύ" ικανοποιημένο, το 36% αρκετά και το 12% λίγο, με το 21% να απαντά πως δεν είναι.

Επίσης, το 41% θεωρεί σωστό μέτρο τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, ενώ το 38% στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σημειώνεται πως 6 στους 10 διαφωνούν με τη δημιουργία κλειστού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή τους.

Επαρκώς ενημερωμένοι για τον κορωνοϊό.

Στην ερώτηση "Θεωρείτε ότι είστε επαρκώς ενημερωμένος/η για τον κορωνοιό;", το 79% απάντησε "επαρκώς", το 16% "όχι" και το 5% "δεν ξέρω/δεν απαντώ".

Υπεροχή Μητσοτάκη και ΝΔ

Σαφές είναι το προβάδισμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα.

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί πιο αποτελεσματικό ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον "κανέναν" επέλεξε το 26%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 13,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,6% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,2 από 3,7% που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές. Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,3% και η Χρυσή Αυγή στο όριο του 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα