Εκδήλωση για την μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Εκδήλωση με τίτλο «Η πυρκαγιά που γέννησε μια πόλη» διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής (1915-1918)». Η εκδήλωση θα πραγαμτοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30 στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης».

Στο

πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον Αριστοτέλη Μέντζο, καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με τίτλο « Η πυρκαγιά του 2017 και τα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης» και την Αλέκα Καραδήμου- Γερόλυμπου, ομότιμη καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. με τίτλο «Πραγματικότητα και οραματισμοί. Ο ανασχεδιασμός της Θεσσαλονίκης το 1917». Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Στο δεύτερο μέρος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1917 - Η φωτιά που γέννησε μια πόλη». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και φιλμ της εποχής, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά σε εξαιρετική ποιότητα (High Definition) προσφέροντας μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά εκείνα γεγονότα που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης και μετέτρεψαν τη μεσαιωνική οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1912 σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη του 20ου αιώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.mbp.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα