Εκλογές ανά πάσα στιγμή βλέπει ο Σταύρος Καλαφάτης

«Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή», τονίζει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τύπος της Θεσσαλονίκης. Προσθέτει μάλιστα πως ο συνεταιρισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντέχει άλλο «και ήδη σχεδιάζουν την απόδρασή τους. Κάποιοι, άλλωστε, άρχισαν να συνδέουν τις αποφάσεις τους με τις εξελίξεις στα Σκόπια.

Αφήνουν να φανεί πως εάν οι Σκοπιανοί πουν «ναι» στο δημοψήφισμα, οι ίδιοι θα το βάλουν αμέσως στα πόδια.»

Επαναλαμβάνει, ταυτόχρονα, ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωση της συμφωνίας ούτε ως Αντιπολίτευση, ούτε ως Κυβέρνηση» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση «κατάφερε τελικά εκεί που μας χρωστάγανε, να δώσει και τ’ αμπέλι.» Επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση – σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της – έχει ήδη οργανώσει αποστασία αντιπολιτευόμενων βουλευτών κόντρα στη βούληση των κομμάτων τους» και τονίζει ότι «η προαγγελία αποστασίας, συνιστά σοβαρότατο ζήτημα πολιτικής, δημοκρατικής και ηθικής τάξης. Ποιοι άλλωστε, μπορεί να είναι οι βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση την ώρα που καταρρέει; Από ποιο κόμμα προέρχονται; Πώς τους βρήκε η Κυβέρνηση; Ποιος έκανε τις σχετικές συμφωνίες; Ποια ανταλλάγματα έδωσε; Και ποιος τελικά πληρώνει το βαρκάρη;».

Απαντώντας στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για έξοδο από τα μνημόνια αναφέρει: «Ο κ. Μοσκοβισί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 23 Μαΐου, έστειλαν στο Γιούρογκρουπ, ένα κείμενο που φέρει τον τίτλο «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» με 20 δεσμεύσεις της κυβέρνησης που αρχίζουν μετά τον Αύγουστο και φτάνουν ως το 2022. Εάν δεν θέλουν να το πουν τέταρτο Μνημόνιο, ας το πουν «συμπληρωματικό». Είναι πάντως νέο μνημόνιο, αφού ξεκινά από εκεί που τελειώνει το προηγούμενο, προβλέπει αυστηρή εποπτεία, επιβάλλει πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 5,2 δις ευρώ, περικοπές συντάξεων, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και νέα μείωση του αφορολόγητου.»

Ο Στ. Καλαφάτης τονίζει, ταυτόχρονα, τις "βαρύτατες ευθύνες του Αλ. Τσίπρα" για «το έγκλημα το 2015» και εξηγεί: «Αποφάσισε το δημοψήφισμα γνωρίζοντας πως εάν σεβόταν το «όχι», η χώρα θα σερνόταν εκτός Ευρωζώνης σε οικονομική χρεοκοπία και εθνική τραγωδία. Είχε ήδη στα χέρια του «Plan Χ» και προετοίμαζε, μαζί με τον Π. Καμμένο, παρέμβαση του Στρατού. Είχε διακηρύξει στην Αγία Πετρούπολη ότι θα οδηγούσε την Ελλάδα σε καινούριες θάλασσες και νέα λιμάνια. Μπορεί να κιότεψε στο τέλος φοβούμενος κοινωνική εξέγερση και ειδικό δικαστήριο. Γνώριζε, όμως, πως απλά και μόνο η διενέργεια δημοψηφίσματος πέντε μέρες μετά την εκπνοή του προγράμματος θα είχε – όπως και έγινε – τεράστιες συνέπειες σε βάρος της χώρας. Οι τράπεζες κατέρρευσαν με αποτέλεσμα οι μέτοχοί τους και το Δημόσιο να χάσουν 40 δις ευρώ, ο γενικός δείκτης του χρηματιστήριου έπεσε στο μισό, επιβλήθηκαν – και συνεχίζονται ακόμη – capital controls, σταμάτησε η ανάπτυξη και χάθηκε πλούτος δισεκατομμυρίων. Επιβλήθηκαν ταυτόχρονα σκληρά μέτρα 14,5 δις, φόροι, περικοπές συντάξεων και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, που έπληξαν τους πιο αδύναμους. Προκάλεσε τελικά δεκάδων δις. Και βέβαια θα ήταν ακόμη πιο τραγική η κατάληξη εάν δεν υπήρχε η υπεύθυνη στάση της Αντιπολίτευσης. Εάν, λοιπόν, αυτό δεν ήταν έγκλημα, τότε για ποια εγκλήματα μπορούμε να μιλούμε;»

Keywords
Τυχαία Θέματα