Έντονο το ενδιαφέρον για ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και τεχνικά προβλήματα, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν σχετικά γρήγορα, χαρακτήρισαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων.

Είτε από πραγματικό ενδιαφέρον είτε από περιέργεια, από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας της πλατφόρμας χιλιάδες επιχείρησαν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), με αποτέλεσμα να εμφανιστούν δυσλειτουργίες. Αν και συνήθως σε καθημερινή βάση επισκέπτονται την ιστοσελίδα 200-300 άτομα, χθες ξαφνικά επιχείρησαν

να την επισκεφθούν 40.000 άτομα.

Η πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να μπορεί να «αντέξει» επισκέψεις από 200.000 χρήστες ταυτόχρονα, όμως ο σέρβερ της ΕΓΔΙΧ δεν διαθέτει ανάλογες δυνατότητες. Ευτυχώς, από τις πρώτες ώρες διαπίστωσης του προβλήματος, αναζητήθηκε και βρέθηκε λύση. Ετσι, η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό γίνεται πλέον μέσω δύο ιστοσελίδων: πρώτον, της ΕΓΔΙΧ, στη διεύθυνση www.keyd.gov.gr, στην ενότητα «Αιτηθείτε στον εξωδικαστικό μηχανισμό» και δεύτερον μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις». Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, γράφει η "Καθημερινή", 6.000 άτομα εισήλθαν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, εκ των οποίων 2.300 προχώρησαν στο πρώτο βήμα, την επιβεβαίωση στοιχείων. Από αυτούς απορρίφθηκαν 300 άτομα, καθώς κρίθηκαν μη επιλέξιμοι για να υπαχθούν στη ρύθμιση, ενώ 150 έχουν προχωρήσει ήδη στη συμπλήρωση των στοιχείων για την υποβολή της αίτησης.

Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας έγινε σε ειδική τελετή από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου, κηρύσσοντας την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, έκανε λόγο για σημαντικό εργαλείο προς τις επιχειρήσεις, το οποίο αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε η κυβέρνηση προ τριμήνου.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Καθημερινή", ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης σημείωσε από την πλευρά του ότι για μια μικρή επιχείρηση η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ για μια μεγάλη έως και δέκα μήνες.

«Θέλουμε να πετύχει αυτό το έργο, διότι σηκώνοντας τα βάρη που φορτώθηκαν από την κρίση, οι βιώσιμες επιχειρήσεις θα μπορέσουν κι εκείνες με τη σειρά τους να δώσουν την ώθηση για να ανασάνει η οικονομία συνολικά», σημείωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων

Keywords
Τυχαία Θέματα