Επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ προς την Ελλάδα

Δείπνο με δημοσιογράφους σε γνωστό εστιατόριο στα βόρεια προάστια, στην Αθήνα, είχε ο πρέσβης του Κατάρ, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόθεση της χώρας του να «βομβαρδίσει» επενδυτικά την Ελλάδα.

Ο Άραβας διπλωμάτης ανέφερε ότι τα προβλήματα με τις επενδύσεις ανήκουν στο παρελθόν και ότι ανοίγει νέα σελίδα στις σχέσεις

με το Κατάρ μετά την αλλαγή κυβέρνησης που θεωρείται πιο «φιλική» προς τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμπντουλαζίζ Αλι Αλ Ναάμ, έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη της νέας κυβέρνησης. Συγκεκριμένα έχει κάνει συναντήσεις – συζητήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη , ενώ εκκρεμούν συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με τον Άραβα πρέσβη, στόχος του εμιράτου σε ότι αφορά τις επενδύσεις είναι οι τομείς του τουρισμού, των τραπεζών και της ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφοριες, το Κατάρ προωθεί νέα δρομολόγια μέσω της αεροπορικής του εταιρίας Qatar Airways, ήδη από το επόμενο καλοκαίρι.

Επίσης ο Καταριανός αξιωματούχος έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ώστε να γίνει πράξη, έστω και με καθυστέρηση, η πρόθεση που έχει εκφράσει το Κατάρ αμέσως μετά τη φωτιά στο Μάτι να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της περιοχής.

Το Μουντιάλ και το ξύλινο σκάφος

Την ίδια ώρα το Κατάρ ετοιμάζεται πυρετωδώς για το Μουντιάλ του 2022 και ο πρέσβης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Όπως είπε, το 40μετρο ξύλινο σκάφος Al Mubaraki σύμβολο της Καταριανής ναυτικής παράδοσης, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του στον κόσμο με στόχο να προωθήσει τον πολιτισμό του Κατάρ αλλά και τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Για την Ελλάδα ο πρώτος σταθμός του σκάφους ήταν την προηγούμενη εβδομάδα η Θεσσαλονίκη ενώ το επόμενο διάστημα το εντυπωσιακό σκαρί με την Ελληνική και την Καταριανή σημαία στο πανύψηλο κατάρτι του , θα ταξιδέψει στη Μύκονο την Αθήνα και την Κέρκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα