Ερώτηση από βουλευτές του ΚΚΕ στην Ν. Κεραμέως για τα κενά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, αναφορικά με τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές έχουν αναδείξει αρκετές φορές την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που αποτυπώνει, όπως αναφέρουν «το μέγεθος της υποβάθμισης και της απαξίωσης των συγκεκριμένων

δομών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πρακτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».

Καταγγέλλουν ότι παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του Νοέμβρη, στα ειδικά σχολεία και συνολικότερα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις προσωπικού.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν:

«Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι τα παιδιά είτε να αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι τους, είτε να πηγαίνουν στα σχολεία, χωρίς όμως να λαμβάνουν την αναγκαία ειδική παιδαγωγική στήριξη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που τα σχολεία που φιλοξενούν Τμήματα Ένταξης, καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είναι υποστελεχωμένα. Συγκεκριμένα κάθε εβδομάδα χάνονται: στο Τμήμα Ένταξης 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, 132 ώρες (φιλόλογοι, μαθηματικοί), στο Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο, 34 ώρες και στο 2ο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο 46 ώρες.
Κενά βέβαια καταγράφονται στο σύνολο της εκπαίδευσης, παρά το κλίμα «κανονικότητας» στη λειτουργία της που προσπαθεί να καλλιεργήσει η σημερινή κυβέρνηση, έτσι αναφερόμενοι στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Επανομής, συνεχίζουν να χάνονται εβδομαδιαίως 140 ώρες διδασκαλίας.
Γονείς και εκπαιδευτικοί, διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή και ζητούν να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε:
• Να προσληφθούν εκπαιδευτικοί με μόνιμη σχέση εργασίας για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Ειδική Εκπαίδευση, στα ειδικά σχολεία, στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήματα Ένταξης. Αντίστοιχα να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς συνολικότερα στην εκπαίδευση.
• Να γίνει η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, με ταυτόχρονη ίδρυση νέων δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, και εξασφάλιση της μεταφοράς τους από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Μεταφορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα