Εθνική Παίδων: "Τρία στα τρία" με νίκη επί της Γερμανίας και πρωτιά

Με τον καλύτερο τρόπο πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδος Κ17 την πρόκριση στο elite round των προκριματικών του EURO, κερδίζοντας στο κατά τ’ άλλα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι τη Γερμανία με σκορ 2-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν Γιώργος Κούτσιας, ο επιθετικός που σκόραρε και τα δύο τέρματα της «γαλανόλευκης», έχοντας περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 62ο λεπτό.

Στον όμιλο του οποίου οι αγώνες διεξήχθησαν στην Πάτρα

και τη Ναύπακτο και πιο συγκεκριμένα στο Παμπελοποννησιακό και στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο, η Εθνική του Τάσου Θέου έκανε το 3/3, νικώντας κατά σειρά το Αζερμπαϊτζάν (6-1), το Καζακστάν (5-1) και τέλος τη Γερμανία (2-0), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο elite round των προκριματικών του EURO και κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Σε αυτόν το γύρο θα συμμετέχουν απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες του ranking της UEFA για την κατηγορία των Παίδων κατά την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή η Ισπανία και η Αγγλία, καθώς και οι 30 ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής από την προκριματική φάση. Οι παραπάνω χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας.

Στην τελική φάση προκρίνεται η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας κάθε ομίλου και οι επτά καλύτερες δεύτερες των 8 ομίλων.

Στόχος της Εθνικής είναι, φυσικά, η πρόκριση στα τελικά της Εσθονίας, στο EURO που θα διεξαχθεί από τις 21 Μαΐου ως τις 6 Ιουνίου 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα