Η UEFA θέλει να μάθει τον Ιούλιο τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν

Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα, έκανε γνωστό πως η Ομοσπονδία θα περιμένει μέχρι συγκεκριμένη ημερομηνία να ενημερωθεί για τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις της τη νέα σεζόν, είτε συνεχιστούν τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είτε όχι.

Η γενικότερη οδηγία είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο κι όχι με οριστική διακοπή, όμως υπάρχουν και σκέψεις να μην υπάρξει συνέχεια στην ποδοσφαιρική δράση,

όπως για παράδειγμα στην Ιταλία.

Από πλευράς UEFA, ναι μεν γίνεται τεράστια προσπάθεια για να διαμορφωθεί το καλεντάρι με τρόπο που θα οργανώσει το φετινό, πολύ περίεργο καλοκαίρι και την επόμενη σεζόν που θα επηρεαστεί, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος, Μισέλ Ούβα, ανέφερε τα εξής:

Αρχικά το δεξί χέρι του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υποστήριξε: «Κάθε Ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε Λίγκα».

Ο Ιταλός παράγοντας συνέχυσε λέγοντας:

«Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της».

Keywords
Τυχαία Θέματα