Η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό με 73-69 στον νοκ-άουτ ημιτελικό του ΟΑΚΑ, ως τυπικά γηπεδούχος, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και είχε "δραματικό" φινάλε, με τους "κιτρινόμαυρους" να είναι πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί στις λεπτομέρειες στα τελευταία δευτερόλεπτα, παίρνοντας την σπουδαία νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ένωση

θα παίξει στον τελικό του θεσμού και θα διεκδικήσει το τρόπαιο έπειτα από το 2001, όταν και είχε βρεθεί για τελευταία φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Το "τριφύλλι" στον αντίποδα, δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του ως περσινός Κυπελλούχος, ενώ απώλεσε την ευκαιρία για να πάρει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Επίσης, έμεινε εκτός τελικού έπειτα από 13 συνεχόμενες χρονιές.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 32-28, 42-44, 73-69

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ελόνου 12, Τζέιμς 5, Γκριν 17, Χάρις 20, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9, Λαρεντζάκης 4, Μπάρλοου 4, Μωραΐτης, Μαυροειδής 2, Σι.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5, Ρίβερς 9, Παππάς 14, Ντένμον 5, Γκιστ 6, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 11, Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα