Η αρνητική παράδοση του ΠΑΟΚ κόντρα σε ολλανδικές ομάδες (VIDEO)

Για τρίτη φορά ο ΠΑΟΚ συναντά τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, έχοντας ως στόχο να πάρει την πρόκριση και παράλληλα να "σπάσει" την πολύ κακή παράδοση που έχει απέναντι σε ολλανδικές ομάδες.

Η προϊστορία είναι άκρως αρνητική για τον Δικέφαλο του Βορρά κόντρα σε Ολλανδούς, καθώς συνολικά μετρά μόλις μία νίκη, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες σε σύνολο 14 αναμετρήσεων για τις διοργανώσεις της

UEFA.

Παράλληλα, οι "ασπρόμαυροι" έχουν καταγράψει μόνο αποκλεισμούς στις 6 φορές που βρέθηκαν σε νοκ-άουτ γύρους αντίπαλοι με ομάδες από την Ολλανδία. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις έχασαν την πρόκριση με δύο ισοπαλίες, λόγω των παραπάνω γκολ που δέχτηκαν στην Τούμπα. Μία από στη Χέρενφεϊν (1-1 και 0-0) το 2009 και μία από τον Άγιαξ το 2010 (1-1 και 3-3).

Οι μάχες του ΠΑΟΚ με τις ομάδες από την Ολλανδία ξεκίνησαν τη σεζόν 2000-01, όταν η PSV Αϊντχόβεν απέκλεισε εύκολα τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο UEFA με δύο νίκες (3-0 και 0-1). Ωστόσο, την επόμενη χρονιά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στη διοργάνωση, ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στους Ολλανδούς. Μάλιστα, τότε πήρε και τη μοναδική του νίκη μέχρι σήμερα κόντρα σε ολλανδική ομάδα, επικρατώντας με 3-2 στην Τούμπα. Βέβαια, στη ρεβάνς η PSV προκρίθηκε κερδίζοντας με 4-1, με τον Δικέφαλο όμως να διαμαρτύρεται έντονα για την αλησμόνητη διαιτησία του Ιταλού ρέφερι.

Μία άλλη ομάδα που ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσε σε περισσότερες από μία σεζόν είναι ΑΖ Αλκμάαρ. Οι Ολλανδοί έπεσαν στον δρόμο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2004-05 στο Κύπελλο UEFA, όταν είχε αποκλειστεί ο Δικέφαλος από την Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Champions League. H η ΑΖ είχε κερδίσει με 2-3 στην Τούμπα και με 3-1 στην Ολλανδία αφήνοντας εκτός Ευρώπης τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος βρήκε και πάλι την ΑΖ στον δρόμο του, στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2013-14, όταν και μπορεί να έμεινε αήττητος, αλλά είχε δύο ισοπαλίες (1-1 στην Ολλανδία, 2-2 στην Τούμπα), που έδωσαν ουσιαστικά την πρωτιά στην ομάδα από τις Κάτω Χώρες.

Η κακή παράδοση του ΠΑΟΚ με τους Ολλανδούς είχε και συνέχεια τη σεζόν 2009-10. Στα play-off του Europa League, οι δύο ισοπαλίες με 1-1 στην Τούμπα και 0-0 στο Χέρενφεϊν, είχαν στείλει τους Ολλανδούς στους ομίλους.

Ακολούθησαν οι δύο μονομαχίες με τον Άγιαξ, τα καλοκαίρια του 2010 και του 2016, με τον ΠΑΟΚ να αποσπά το ισόπαλο 1-1 στο Αμστερνταμ στην πρώτη αναμέτρηση και τις δύο φορές, όμως να χάσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας, το 2010 με το ισόπαλο 3-3 σε ένα επικό ματς και το 2016 χάνοντας 1-2 με ανατροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα