"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" από τη Eurobank: Τιμητική βράβευση για τους πρώτους εκ των πρώτων

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή την περασμένη Παρασκευή η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Φέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» συμπληρώνει 16 χρόνια αδιάλειπτης

παρουσίας και αναδεικνύεται ως το μακροβιότερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank. Από το 2003 έως και σήμερα η Eurobank μέσω του Προγράμματος που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η σχολική περίοδος 2017-2018 ανέδειξε 890 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει συνολικά 17.725 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθ. Γιώργο Ζανιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank, καθ. Γιώργος Ζανιάς, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ πως η επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής τους. Ο κ. Ζανιάς κάνοντας ειδική αναφορά στο brain drain, τόνισε πως: «οφείλουμε να δώσουμε το ταχύτερο τις περισσότερες δυνατές ευκαιρίες επιστροφής σε αυτή τη γενιά όσο ακόμη τα περισσότερα μέλη της είναι σε μια φάση της ζωής τους που μπορούν να ξαναγυρίσουν. Στη Eurobank πιστεύουμε πως αυτή είναι μια προτεραιότητα για όλους – το κράτος αλλά και τις επιχειρήσεις. Και γι’ αυτό έχουμε στρέψει σε αυτή την κατεύθυνση πολλές από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες μας. Μέσα σε δύσκολες μερικές φορές συνθήκες, στηρίζουμε με συνέπεια τις πρωτοπόρες, δημιουργικές ελληνικές επιχειρήσεις. Δίνουμε προβάδισμα σε εκείνες που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα αλλά με ευρείς ορίζοντες, που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, που διεκδικούν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, κάτι βέβαια που έχει ως προϋπόθεση και αποτέλεσμα ταυτόχρονα τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης υψηλής ποιότητας, υψηλότερα αμειβόμενες και με καλύτερες προοπτικές».

Εκ μέρους των βραβευθέντων, η πρώτη των πρώτων, Θεοδώρα Κασάρχου αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της Eurobank σημείωσε ότι «η βράβευση ενός μαθητή αποτελεί επιβεβαίωση των προσπαθειών και των κόπων του. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό στο τέλος μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας ένας τόσο μεγάλος οργανισμός να σε βραβεύει και να επικροτεί έμπρακτα την προσπάθειά σου». Απευθυνόμενη στους μαθητές που αρίστευσαν, η Θεοδώρα Κασάρχου ανέφερε ότι «όσο δύσκολος και ανέφικτος κι αν φαίνεται ένας στόχος χρειάζεται πείσμα, υπομονή και επιμονή για να το φέρεις σε πέρας. Για αυτό και εμείς, που σήμερα βραβευόμαστε σε αυτή την εκδήλωση, μόνο υπερήφανοι μπορούμε να νοιώσουμε για την προσπάθειά μας και να απολαύσουμε τους κόπους αυτής. Όμως αυτή η "νίκη" δεν πρέπει να μας καθιστά αδρανείς, αλλά χρειάζεται να αποτελέσει το έναυσμα για νέες προσπάθειες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Χαβάτσας, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Γκόλιας, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank, γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.

Οι βραβευθέντες από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας είναι:

Από το νομό ΓΡΕΒΕΝΩΝ και το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών, διακρίθηκε ο Θεόφιλος Καναβός που εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αριθμό μορίων 18.838. Συνολικά στο νομό αρίστευσαν 2 μαθητές από 7 σχολεία.

Από το νομό ΔΡΑΜΑΣ και το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας, η αριστούχος Σταυρούλα Ρουμπέσου, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.313 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο νομό βραβεύθηκαν 5 αριστούχοι από 18 σχολεία.

Στο νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διακρίθηκε ο Ιωάννης Παπαμιχαήλ από το Γενικό Λύκειο Μίκρας, ο οποίος αποφοίτησε με αριθμό μορίων 19.513 και εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από τη Δυτική Θεσσαλονίκη βραβεύεται ο Νικόλαος Κώνστας από το 3ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.070 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά από το νομό ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ βραβεύθηκαν 95 μαθητές από 152 σχολεία.

Από το νομό ΗΜΑΘΙΑΣ και το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, πρώτη των πρώτων η Αικατερίνη Πολιτίκου, ανάμεσα από 9 αριστεύσαντες των συνολικά 20 σχολείων του νομού, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.002 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο νομό ΚΑΒΑΛΑΣ διακρίθηκε ο Κωνσταντίνος Ράφτης που αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας και εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αριθμό μορίων 19.241. Συνολικά από τα 19 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 11 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στο νομό ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, διακρίθηκε η Μαρία Μπουτσιάδου από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.166 στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το νομό βραβεύτηκαν 4 μαθητές από 9 σχολεία.

Στο νομό ΚΙΛΚΙΣ από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, ο Σταμάτιος Ασημακίδης, πρώτος μεταξύ 5 αριστούχων από τα 14 σχολεία του νομού ΚΙΛΚΙΣ, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.081 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο νομό ΚΟΖΑΝΗΣ από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, η Διαμάντω Μυλοπούλου, πρώτη μεταξύ των 14 αριστούχων από 24 σχολεία του νομού, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.202 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το νομό ΠΕΛΛΑΣ διακρίθηκε ο Μιχαήλ-Άγγελος Μούρτζος από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας με αριθμό μορίων 19.393, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά στο νομό βραβεύθηκαν 9 αριστούχοι από σύνολο 20 σχολείων.

Από το νομό ΠΙΕΡΙΑΣ και το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, ο αριστούχος Δημήτριος Κατσίκας εισήχθη με αριθμό μορίων 19.129 στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά στο νομό βραβεύθηκαν 13 αριστούχοι από 19 σχολεία.

Στο νομό ΣΕΡΡΩΝ μεταξύ 16 μαθητών που βραβεύτηκαν από τα συνολικά 29 σχολεία του νομού, αριστούχος αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Τσιαρέα από το Επαγγελματικό Λύκειο Νιγρίτας, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.310 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το νομό ΦΛΩΡΙΝΑΣ και το Γενικό Λύκειο Φιλώτα βραβεύεται η αριστούχος Μαγδαληνή Κατσουπάκη, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων ΕΠΑΛ 18.995 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά στο νομό βραβεύθηκαν 6 μαθητές από 12 σχολεία.

Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ο Βασίλειος Θωμαδάκης από το Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.433 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ διακρίθηκαν 8 μαθητές από 22 σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα