Ηλεία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σπιάτζα

Δεν κινδυνεύει πλέον από την πυρκαγιά ο οικισμός Λέτρινα στη Σπιάτζα Ηλείας, καθώς ήδη λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η πυροσβεστική την έθεσε υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο οικισμός σώθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αφού έχουν υποστεί ζημιές μόνο δύο αποθήκες, μία κεραμοσκεπή και μάντρες περίφραξης.

Στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς από τις επίγειες δυνάμεις (35 πυροσβέστες, 17 οχήματα) και τα εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, που πλέον αποχώρησαν) επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες-ισχυροί άνεμοι, που δυσκόλευαν

σε μεγάλο βαθμό το έργο τους.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε πως «είναι ευτύχημα το γεγονός ότι ο μεγάλος όγκος των κατοίκων του παραλιακού οικισμού είναι παραθεριστές, οι οποίοι είχαν φύγει από την περιοχή». Όπως είπε, «οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι και ενημερώθηκαν από την αστυνομία να μετακινηθούν προς την παραλία».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι τη στιγμή που γινόταν η κατάσβεση στον οικισμό Λέτρινα Σπιάτζας, εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στις περιοχές Επιτάλιο και Γούμερο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις ελέγξουν.

Σε κάθε περίπτωση, σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα