Ήττα σοκ του Άρη από τη Βόννη

Ο κάκιστος Άρης τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Βόννη η οποία πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League.

Ο Άρης, μετά το πρώτο ημίχρονο, τα έκανε όλα λάθος και γνώρισε μία ακόμα ήττα (δεύτερη σερί), με τους Γερμανούς να έχουν ως μεγάλο τους πρωταγωνιστή στο παιχνίδι τον Τζούλιαν Γκαμπλ που πέτυχε 20 πόντους.

Έντονες αποδοκιμασίες από τους φίλους των "κιτρίνων" στο τέλος του αγώνα, κυρίως για την αποκαρδιωτική εμφάνιση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη.

​Με τους Βον, Φλιώνη και Τσαϊρέλη να είναι σε καλή ημέρα, ο Άρης, πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, "μπήκε" στα παπούτσια του απόντα Γιάννη Αθηναίου, ενώ πολλές βοήθειες έδωσε ο Δημήτρης Φλιώνης, στην πιο "γεμάτη" φετινή του εμφάνιση, τόσο σε διάστημα παρουσίας του στο παρκέ, όσο και σε συγκομιδή πόντων.

Ο Άρης, ξεκίνησε ζεστός και προηγήθηκε με 10-2 και 15-8, όμως οι Γερμανοί με ένα σερί πόντων του Γκαμπλ (είχε 12 στο ημίχρονο), μείωσαν το σκορ και έκλεισαν την α' περίοδο σε απόσταση ενός καλαθιού (18-16).

Στη β' περίοδο, ο Άρης, βρήκε και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι, κυρίως με την ευστοχία του από την γραμμή των 6,75 (6/12, 50% ευστοχία είχε στο πρώτο ημίχρονο) και με ένα σερί 9-2, έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +9 (27-18). Η Βόννη, είχε και πάλι... απάντηση και μείωσε και πάλι στο καλάθι (27-25). Κάπου εκεί, δύο εύστοχα τρίποντα, από Βον και Βασιλόπουλο, έφεραν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (35-25), για να κλείσει το ημίχρονο με τον Άρη να προηγείται 39-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο Άρης να ξεκίνησε "ζεστός" και να πήγε τη διαφορά στο ξεκίνημα της γ' περιόδου στους +13 (43-30), όμως κάπου εκεί η ομάδα του Γιαννάκη, έριξε τον...γενικό, υπέπεσε σε σωρεία λαθών και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με αποτέλεσμα η Βόννη όχι μόνο να μειώσει το σκορ, αλλά να περάσει και μπροστά σε αυτό στο 25' (48-49). Την αρχή του...ξεσπάσματος για τους Γερμανούς έκανε ο Μάγιο που ευστόχησε σε τρία σουτ τριπόντων, ενώ Γκαμπλ και Ντούρισιτς τον ακολούθησαν σε απόδοση, με τη Βόννη, να μπαίνει στη "μάχη" του δ' δεκαλέπτου από το μηδέν, με το σκορ να είναι 53-53.

Όπως στο γ' δεκάλεπτο, έτσι και στο δ' ο Άρης ήταν εκτός τόπου και χρόνου, οι Γερμανοί είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, έβαλαν και μεγάλα σουτ με τον Γκαμπλ ως επί το πλείστον και κατάφεραν να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας στις αποσκευές τους την πρώτη τους νίκη, με το τελικό σκορ του αγώνα να είναι 69-75.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-29, 53-53, 69-75

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα