Κ. Χατζηδάκης: Θα μειώσουμε τους φόρους που έχουμε πει όσο μπορούμε

«Δεν υποσχόμαστε γεφύρια και ποτάμια, θα μειώσουμε τους φόρους που έχουμε πει όσο μπορούμε και θα μειώσουμε και το εισαγωγικό φορολογικό κλιμάκιο που αφορά και ελεύθερους επαγγελματίες, και μισθωτούς, και συνταξιούχους», τόνισε σε συνέντευξή του στο Star, από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης.

«Από εκεί και πέρα όταν ολοκληρώσουμε έναν κύκλο παρεμβάσεων τότε θα διαπραγματευτούμε με τους πιστωτές για χαμηλότερο ποσοστό

στα πρωτογενή πλεονάσματα», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακόμη τόνισε ότι «η λογική μας είναι λιγότεροι φόροι για να αναπνεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χαμηλότερες δαπάνες προκειμένου να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ελλειμμάτων και άνοιγμα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας».

«Οι μειώσεις φόρων έχουμε πει ότι είναι ισοσκελισμένες με αντίστοιχες μειώσεις δαπανών» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τις επενδύσεις τόνισε πως «επί αυτής της κυβερνήσεως, επίσης, είχαμε τις χαμηλότερες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη το 2018, με στοιχεία της Eurostat και σε σχέση με το 2017 πέσαμε κιόλας 3 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις είναι προϋπόθεση για να ανοίξουν καινούργιες δουλειές».

Αναφερόμενος στον κοινωνικό τομέα ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει με καθαρά 360 ευρώ. Σημαίνει ότι όλη η ρητορεία περί προστασίας των φτωχότερων και της μεσαίας τάξης έχει πάει περίπατο».

Keywords
Τυχαία Θέματα