Κ. Μητσοτάκης: Εύχομαι ο κ. Τσίπρας να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αλλά και για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε πως η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή

για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, ενώ αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «εύχομαι να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου», ενώ ανέφερε ότι δεν θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα και ζήτησε τουλάχιστον ευρύτερες συναινέσεις για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού.

«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο» διευκρίνισε, μην παραλείποντας να σημειώσει όμως πως αν δεν έχει ισχυρή εντολή δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

«Η ψήφος προς τη ΝΔ είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση για διαφορετικούς λόγους, ενώ σημείωσε πως τα «κόμματα της οργής» τελειώνουν ή τέλειωσαν.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες, στον κ. Τσίπρα και στον κ. Βαρουφάκη αμφότερους για την πορεία της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα