Κιλκίς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία και την παιδεία στην πλ. Ειρήνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης στις 18:00 στην πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Συνταξιούχων Κιλκίς καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλούν όλους τους πολίτες του Κιλκίς να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία αυτή με την οποία ζητούν την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και παιδείας.

«Στα ζητήματα της Υγείας η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Ο νομός έχει 2 νοσοκομεία, αλλά υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα

να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και συχνά να απευθύνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τσέπη τους και για την υγεία τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ύπαρξη ενός και μοναδικού αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, γιατί δεν υπάρχει όλο το 24ωρο κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Μεγάλα είναι και τα προβλήματα με το κτιριακό των δύο Νοσοκομείων, όπου τα κτίρια είναι πολύ παλιά, απαιτείται συντήρηση, όπως απαιτείται και αντικατάσταση στον εξοπλισμό των δωματίων. Ενώ δεν πρέπει να προσπερνάται το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου προέρχεται από δωρεές και χορηγίες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα οχήματα του ΕΚΑΒ. Επίσης, σε ότι αφορά το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σοβαρή είναι η κατάσταση με τα Αγροτικά Ιατρεία όπου με την έλλειψη εξοπλισμού λειτουργούν απλώς ως γραφεία συνταγογράφησης, καθώς και των «ανύπαρκτων» Κέντρων Υγείας στο νομό», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Όοσν αφορά στα ζητήματα Παιδείας, οι ίδιοι αναφέρουν πως: «δεν μπορούν να κρυφτούν τα μεγάλα ποσά που ξοδεύουν οι γονείς από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, από το Νηπιαγωγείο ακόμα. Δεν μπορούν να κρυφτούν τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, που έχουν οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και στη μεταφορά σχολείων και αιθουσών. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα σοβαρά προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων. Ακόμα, τα υπεράριθμα τμήματα – κατά βάση στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο – και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συμπληρώνουν το παζλ της υποτιθέμενης «κανονικότητας» στην εκπαίδευση. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεφύγει από κανέναν το γεγονός ότι και στο Κιλκίς και την Παιονία, δεν είναι λίγα τα βρέφη και τα νήπια έως τριών ετών που δεν πηγαίνουν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που μένουν εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα