Κωνσταντίνος Ζέρβας: Οι άνθρωποι του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξελέγη 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει τα ηνία του κεντρικού δήμου της πόλης από 1ης Σεπτεμβρίου. Μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο, η οποία ξεκίνησε για τον ίδιο τον Οκτώβριο του 2018, όταν ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και το επιτελείο του κατάφεραν έναν άθλο. Να περάσει ο υποψήφιος δήμαρχος στον δεύτερο γύρο

και τελικά να αναδειχθεί νικητής των εκλογών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης με μικρή διαφορά με τον Γιώργο Ορφανό οφείλεται στο επικοινωνιακό ντεμαράζ του Κωνσταντίνου Ζέρβα και αυτό πιστώνεται και στους αφανείς ήρωες που περνούσαν ατελείωτες ώρες στο στρατηγείο της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη”.

Η στενή ομάδα του νέου δημάρχου αποτελείται ουσιαστικά από πέντε ανθρώπους, οι οποίοι ήταν η σκιά του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πρόκειται για τους Θανάση Βρίτκα, Γιώργο Γονιάδη, Κέλλυ Μιμικοπούλου, Χάρη Παλάζη και Αλέξανδρο Παπουτσή.

O δικηγόρος της παρέας

Ο Θανάσης Βρίτκας είναι ο δικηγόρος της παρέας και είχε ενεργό ρόλο καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Είναι κάτοχος πτυχίων νομικής και πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο αλλά και στην Περιφερειακή και Τοπική, Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση.

Ο Θανάσης έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης υπουργικού και πολιτικού γραφείου και στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρία πολιτικής επικοινωνίας και διαφήμισης.

Είναι ενεργός πολιτικά από τα φοιτητικά χρόνια, μέλος κομματικών οργανώσεων έως σήμερα, συμμετέχει σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και σωματεία της πόλης.

Το τρεχαντήρι

Ο Γιώργος Γονιάδης ήταν κυριολεκτικά παντού. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Είχε επαφή με τους δημοσιογράφους, χειριζόταν σχεδόν όλη την προεκλογική καμπάνια του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης και κατάφερε να διατηρεί το χαμόγελό του ακόμη και όταν έπρεπε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

Ο Γιώργος αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με ειδίκευση στην Πολιτική και Διπλωματία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έκανε πρακτική στη Maersk Line, στην Έδρα UNESCO και στην Συνέλευση των Περιφερειών της Ευρώπης. Το 2015 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στις Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Λόγω του πάθους του με τη δημιουργικότητα και τα κομψά αξεσουάρ μόδας, στα πλαίσια της διπλωματικής του διατριβής, δημιούργησε το brand Papigion, μια νεοσύστατη εταιρεία με χειροποίητα, φιλικά προς το περιβάλλον, υψηλής ποιότητας αξεσουάρ, στηρίζοντας την τοπική οικονομία ενώ παράλληλα βασίζεται σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Συμμετέχει ενεργά σε διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις για την προώθηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε διάφορους τομείς. Μιλάει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.

Η γυναίκα της παρέας

Σε μια επιτυχημένη ομάδα η γυναίκεια παρουσία είναι απαραίτητη. Η Κέλλυ Μιμικοπούλου εργάστηκε σκληρά για την εκλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Θα την έβλεπες συχνά στο γραφείο της παράταξης, σχεδόν πάντα πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή.

Η Κέλλυ είναι οικονομολόγος , σύμβουλος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, απόφοιτη του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ στο Strathclyde University της Γλασκόβης.

Έχει δουλέψει στον τομέα της επικοινωνίας σε μεγάλες εταιρείες στην Αθήνα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο πολιτικό γραφείο βουλευτή της Β’ Αθηνών και στη συνέχεια σε ιδιαίτερο γραφείο υπουργού. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 1996 όπου εργάστηκε στο, ως υπεύθυνη μελών στο ΣΒΒΕ, ως Εισηγήτρια σε θέματα μάρκετινγκ σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ και στη συνέχεια ίδρυσε την δική της εταιρεία με αντικείμενο τις δημόσιες σχέσεις, την πολιτική επικοινωνία, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Παράλληλα συνεργαζόταν με το κέντρο ΕΡΓΑΝΗ ως Σύμβουλος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Το 2012 ανέλαβε τη Διοικητική Διεύθυνση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, μετά από προκήρυξη του Υπουργείου Πολιτισμού και με τη λήξη της θητείας της ασχολήθηκε και πάλι με το κομμάτι των δημοσίων σχέσεων και της πολιτικής επικοινωνίας.

Η ήρεμη δύναμη

O Χάρης Παλάζης ήταν η ήρεμη δύναμη της ομάδας Ζέρβα. Δεν θα τον άκουγες να μιλά ή να φωνάζει πολύ, ωστόσο συμβολή του ήταν σημαντική, καθώς ήταν ένας ακούραστος εργάτης.

Ο Χάρης είναι απόφοιτος του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ΚΟΡΑΗΣ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία, σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως ρεπόρτερ. Αποτέλεσε μέλος της ομάδας του επιτυχημένου project της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης «Τhessbrunch». Επιπλέον, φοίτησε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας στο τμήμα Μηχανολογίας. Διαθέτει επιχειρηματική εμπειρία καθώς έχει ασχοληθεί με το εμπόριο σιδήρου.

Το βουνό

Μεγαλόσωμος, με χιούμορ και δυναμική παρουσία, ο Αλέξανδρος Παππουτσής είναι ένας από αυτούς που “κρατούσαν τα μπόσικα” στην προεκλογική περίοδο.

O Αλέξανδρος είναι πολιτικός επιστήμονας, με σπουδές νομικής στο Α.Π.Θ, digital marketing και marketing - branding στο ΕΚΠΑ.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως ιδιωτικός υπάλληλος στον κατασκευαστικό τομέα και έχει αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Αρθρογραφεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, συστηματικά επί μία δεκαετία. Έχει έντονη πολιτική δραστηριότητα από τα φοιτητικά του χρόνια αλλά και πρόσφατα.

Συμμετείχε ενεργά σε πολλές εκλογικές καμπάνιες, ως σύμβουλος επικοινωνίας, λογογράφος με καθήκοντα πολιτικού σχεδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα