Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας για το "ντου " των φοιτητών: Δεν μπορεί μια ομάδα να επιβάλλει τις απόψεις της

Τα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην ακύρωση του σημερινού debate των υποψηφίων αντιπρυτάνεων που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε αμφιθέταρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ περιέγραψε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Θεόδωρος Δαρδαβέσης.

«Πήρα την πρωτοβουλία να καλέσω όλους τους υποψήφιους Αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, είναι 11 τον αριθμό, σε μια κοινή συνάντηση παρουσίασης θέσεων και απόψεων και κυρίως συζήτησης με τους εκλέκτορες των τμημάτων της Ιατρικής, της Φαρμακευτικής,

Κτηνιατρικής και Οδοντιατρικής που συγκροτούν τη σχολή. Πίστευα και πιστεύω ότι αυτή η εκδήλωση θα έδινε την ευκαιρία στους εκλέκτορες να κρίνουν ποιος από τους υποψήφιους εμπίπτει στα προσόντα που απαιτούνται για να διοικήσουν το πανεπιστήμιο τα επόμενα χρόνια. Ενώ η εκδήλωση είχε αρχίσει να εξελίσσεται εισήλθε μια ομάδα περίπου 40 φοιτητών οι οποίοι φωνάζοντας συνθήματα έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν τον σκοπό για τον όποιον συγκλήθηκε αυτή η συνάντηση« τόνισε ο Κοσμήτορας της Σχολής.

Όπως είπε ο κ. Δαρδαβέσης, τα συνθήματα των φοιτητών αφορούσαν την φοιτητική παρουσία στα όργανα της συγκλήτου. «Η Σύγκλητος λειτουργεί κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές, νομοθετικά κατοχυρωμένες, συνεπώς η παρουσία οποιουδήποτε που δεν εμπίπτει σε αυτές τις προδιαγραφές μπορεί να ακυρώσει αποφάσεις της Συγκλήτου» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος προσπάθησε να εξηγήσει στους φοιτητες πως η Σύγκλητος είναι ανοιχτή σε κάθε τοποθέτηση φοιτητών αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή επιβολή απόψεων.

«Δεν μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να επιβάλλει οτιδήποτε» σημείωσε και αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση είπε πως ακυρώθηκε καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει σε άλλη ημερομηνία μέχρι τη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών.

Αναφορικά με τις πρυτανικές εκλογές ο κ. Δαρδαβέσης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τη διεξαγωγή τους καθώς φέτος αντί για ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει ψηφοφορία σε κάλπες.

Σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό με τον καθηγητή που γρονθοκόπησε φοιτητή τόνισε πως δεν ήταν παρών για να πάρει θέση, συμπλήρωσε ωστόσο πως "δεν είναι δυνατόν να ασκείται βία εναντίον οποιουδήποτε" και επανέλαβε τη διάθεση από πλευράς Πανεπιστημίου να υπάρξει συζήτηση με τους φοιτητές.

Τι λένε οι φοιτητές

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές τόνισαν ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να παρέμβουν και να εισακουσθούν από μέλη της Συγκλήτου αλλά και ανθρώπους που διεκδικούν να αναλάβουν τη διοίκηση του πανεπιστημίου την επόμενη ημέρα.

«Οι πρυτάνεις θέλουν να κάνουν ταμείο, που λέμε, να κλείσουν τη διαδικασία και να μπουν σε ρότα ευθυγράμμισης και εφαρμογής των συγκεκριμένων κατευθύνσεων που βάζουν τα πολυνομοσχέδια της κυβέρνησης. Σήμερα βρεθήκαμε εδώ με αποφάσεις έξι φοιτητικών συλλόγων (Αρχιτεκτονικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Μουσικού, Φιλολογικού και Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικού).

Θέλαμε να παρέμβουμε στο προεκλογικό debate των αντιπρυτάνεων γιατί ακριβώς τα επιχειρήματα τα οποία μιλάνε για φοιτητές έξω από τις Συγκλήτους ισχύουν και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να βρεθούμε με τους Συγκλητικούς και τους υποψηφίους είναι να τους βρούμε σε εκδηλώσεις τους έξω από τις επίσημες διαδικασίες" τόνισε εκπρόσωπος των φοιτητών μιλώντας στο Thestival.

Οι φοιτητές ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους επίσημη τοποθέτηση "για τις κλειστές διαδικασίες της Συγκλήτου, αλλά και το περιστατικό που συνέβη χτες με τη γρονθοκόπηση του φοιτητή από καθηγητή".

Keywords
Τυχαία Θέματα