Λ. Κυρίζογλου: Δεν μας φοβίζει κανένα εκλογικό σύστημα - Αναλογιστείτε όμως τις ευθύνες

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας ιεράρχησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, την τελευταία ημέρα του τριήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ.Κυρίζογλου έθεσε μια σειρά από ζητήματα όπως: η ανεργία και η φυγή των νέων στο εξωτερικό, τα λουκέτα και η αποεπένδυση,

η αύξηση της εγκληματικότητας, οι μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ, η ολοκλήρωση του Μετρό με τις επεκτάσεις του, τα προβλήματα της σχολικής στέγης, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου ολόκληρου του Θερμαϊκού Κόλπου, η αντιπλημμυρική προστασία, η εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, οι καθυστερήσεις σε ζητήματα των αναδασμών γης και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

“Πρέπει να εισακουσθεί το αίτημα για ανάληψη ενός κομματιού του ΕΣΠΑ από τους δήμους. Να ένας τρόπος, που δείχνει αποκέντρωση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική θεσμική ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οδηγεί σε τοπική ανάπτυξη”, ανέφερε ο κ.Κυρίζογλου απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών πρόσθεσε πως “δεν μας φοβίζει κανένα εκλογικό σύστημα. Ούτε ανησυχούμε γι’ αυτό. Αναλογισθείτε, όμως, τις ευθύνες σας. Πού θα οδηγηθούν οι δήμοι. Τι θα συμβεί αν δεν αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα της κυβερνησιμότητας των δήμων, σε περιπτώσεις μη επίτευξης συμφωνίας και άρα μη επίτευξης πλειοψηφίας”.

Τέλος ο κ. Κυρίζογλου , εξέφρασε το παράπονο πως η ΠΕΔΚΜ θα έπρεπε να είναι συνδιοργανωτής στο συγκεκριμένο τριήμερο συνέδριο.

“Η συμμετοχή μας ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (38 δήμοι) στο παρόν συνέδριο είναι άνιση, μικρή έως ανύπαρκτη και άδικη. Η σχέση μας με τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης δεν είναι σχέση ιεραρχικής εξάρτησης αλλά αυτοτελούς και διακεκριμένης συνύπαρξης. Συνεπώς θα έπρεπε να είμαστε συνδιοργανωτές και μεταξύ των εισηγητών. Το ίδιο ισχύει και για τους φορείς (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Επιμελητήρια κλπ.) που δεν είναι συνδιοργανωτές, ούτε καν εισηγητές”, τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα