Λαγκάρντ: Χρειάζεται συντονισμένη απάντηση στην επιδημία του κοροναϊού

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να γνωρίσει ένα σοκ παρόμοιο με αυτό της χρηματοιοικονομικής κρίσης του 2008, εκτός και αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναλάβουν επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επικεφαλής

της ΕΚΤ προειδοποίησε τους ηγέτες της Ε.Ε. στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης ότι χωρίς συντονισμένη δράση η Ευρώπη θα δει ένα σενάριο που θα θυμίσει σε πολλούς την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Με την κατάλληλη απάντηση, το σοκ πιθανότατα θα αποδειχτεί προσωρινό, πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ ανέφερε επίσης ότι η ΕΚΤ εξετάζει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Πέμπτης, ιδίως αυτά που μπορούν να διασφαλίσουν "ιδιαίτερα φθηνή" χρηματοδότηση και να διασφαλίσουν ότι ο δανεισμός και η ρευστότητα δεν θα λείψουν από την αγορά, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενη πηγή που παρακολούθησε την τηλεδιάσκεψη.

Η Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι η ζημιά από την επιδημία είναι πιθανό να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και επαίνεσε τις δράσεις που αναλήφθηκαν μέχρι σήμερα σε ορισμένες περιοχές, αλλά ζήτησε περισσότερα, δήλωσε η ίδια πηγή.

Αποτυχία να δράσουμε με τόλμη σήμερα θα αυξήσει τον κίνδυνο "κατάρρευσης ενός μέρους των οικονομιών σας", προειδοποίησε τους ηγέτες η Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαγκάρντ, Χρειάζεται,lagkarnt, chreiazetai