Μεγάλο SUV ετοιμάζει η Alfa Romeo

Σύμφωνα με πληροφορίες του Auto Express, η μελλοντική ναυαρχίδα της Alfa Romeo θα είναι ένα νέο SUV, μεγαλύτερο από τη Stelvio.

Θα είναι το πρώτο από μια νέα τριάδα μοντέλων που ετοιμάζει η ιταλική εταιρεία,

και παράλληλα εκείνο που θα εγκαινιάσει μια νέα γενιά κινητήρων με ήπιο υβριδικό σύστημα και ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Η ισχυρότερη έκδοση, αναμένεται να ξεπερνάει τους 400 ίππους, ώστε να δίνει τις επιδόσεις που πρέπει σε ένα αμάξωμα έως και 200 kg βαρύτερο από της Stelvio.

Αυτή είναι η λύση για τον περιορισμό των ρύπων που προκρίθηκε από τους Ιταλούς και η οποία προτιμήθηκε έναντι ενός plug-in υβριδικού συστήματος. Το τελευταίο, θα ήταν ασύμβατο με το σπορ DNA της εταιρείας.

Να σημειωθεί επίσης ότι η προαναφερθείσα ισχύς έχει να κάνει με 2λιτρο κινητήρα, σε ένα υβριδικό σχήμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση εξέλιξης στον εξομοιωτή. «Το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κακό και θα το εξελίξουμε ακόμα πολύ», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Roberto Fedeli.

Το νέο SUV θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο που θα έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία και θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio, όπως και η Giulia με τη Stelvio.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί ένα τέτοιο μοντέλο είναι προτεραιότητα της εταιρείας και όχι ένα μικρότερο, η απάντηση είναι απλή: Αφενός έχει παγκόσμια στόχευση, αφετέρου μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Σημαντική πληροφορία για το νέο μοντέλο είναι ότι μάλλον θα το δούμε και σε 7θέσια έκδοση, ώστε να αντιμετωπίσει στα ίσια ανταγωνιστές όπως το Volvo XC90 αλλά και το Audi Q7.

Όπως και να έχει πάντως απέχει ακόμα τουλάχιστον δύο χρόνια από την παραγωγή, ενώ είναι σίγουρο ότι θα προηγηθεί της νέας Giulietta, όπως αναφέρει η διοίκηση της Alfa Romeo. Από τις ίδιες πηγές τέλος, έρχεται και η είδηση ότι αυτή την περίοδο εξετάζεται και το εάν θα υπάρξει και δεύτερη γενιά της 4C, η οποία θα είναι εντελώς νέα τόσο σε κινητήρα όσο και σε πλαίσιο.

πηγή: drive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα