Μητροπολιτικό πάρκο στη δυτική Θεσσαλονίκη θέλει ο Μπουτάρης

Σε συζητήσεις για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης βρίσκονται κυβέρνηση, δήμος Θεσσαλονίκης και ΓΑΙΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την οποία, όπως είπε ο ίδιος, βλέπουν πολύ θετικά κυβερνητικά στελέχη, σχεδιάζεται

πνεύμονας πρασίνου, ο οποίος θα οριοθετείται από τα δικαστήρια μέχρι το σημείο, όπου θα χτιστεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στη δυτική είσοδο της πόλης. Πρόθεση της διοίκησης του δήμου είναι ο σχεδιασμός να λάβει το πράσινο φως για να εφαρμοστεί εντός διετίας.

Πρόταση του δήμου είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο να περιλαμβάνει περιπατητικές διαδρομές και μεγάλους χώρους πρασίνου, με το Σιδηροδρομικό Μουσείο στην περιοχή του Ελευθερίου- Κορδελιού, θα μεταφέρεται στο κτίριο του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

"Ο χώρος από τα δικαστήρια μέχρι το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο. Θα γίνει μέσα ένα ανοιχτό μουσείο Σιδηροδρόμων, θα μεταφερθεί στο κτίριο του παλιού Σταθμού. Είχαμε μία πολύ θετική ανταπόκριση από το κράτος για αυτήν την ιστορία. Ελπίζω να το καταφέρουμε", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης.

Σύμμαχος για την εφαρμογή του μεγαλόπνοου έργου είναι και η ΓΑΙΟΣΕ, στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη έκταση. "Η ΓΑΙΟΣΕ είναι θετική για τη δημιουργία του πάρκου, αλλά κράτος δεν είναι η ΓΑΙΟΣΕ και να μην ήταν θετική, υπάρχει πίεση", σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται, πως οι πρόδρομες εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην πόλη αναμένεται να ξεκινήσουν το νέο έτος, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Συνάντηση Μπουτάρη με πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ για Νέα Παραλία

Ο κ. Μπουτάρη είχε συνάντηση με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, συζητώντας, μεταξύ άλλων, για το θέμα της απόδοσης των υπολοίπων κομματιών της νέας παραλίας, που δεν έχουν περάσει στο δήμο Θεσσαλονίκης.

"Ο χώρος από το άγαλμα Βότση μέχρι το άγαλμα Καραμανλή δεν ανήκει στο δήμο και δεν είναι κατά χρήση", ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξηγώντας πως ο χώρος αυτός ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτου Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Keywords
Τυχαία Θέματα