Ν. Αλιβιζάτος: Αν ψηφίσουν λιγότεροι από 100.000 είναι στα όρια της μιζέριας (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Αλιβιζάτος.

Για τη προσέλευση του κόσμου είπε ότι «είναι στα όρια της μιζέριας αν μείνουμε κάτω από τους 100.000 θα διαψευστούν οι προσδοκίες μας. Αν περάσουμε τις 100.000 και πλησιάσουμε τις 200.000 θα είναι πολύ

μεγάλη υπόθεση και θα αναγκάσουμε τους ηττημένους και τους νικητές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να προχωρήσουν μαζί»

Ερωτηθείς αν υπάρχει όνομα για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ο ίδιος είπε ότι «δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για το όνομα του νέου φορέα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλιβιζάτος μέχρι τις αρχές της εβδομάδας είχαν καταγράφει 5.400 προεγγραφές ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρχουν 105 εκλογικά κέντρα και 130 εκλογικά τμήματα Κεντρική Μακεδονία και 35 εκλογικά κέντρα και 50 εκλογικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη».

«Είμαστε μία παράταξη με ροπή προς τη διχόνοια, τον κατακερματισμό και τις διασπάσεις, το έζησα πολύ αυτή τη περίοδο. Υπήρχε η τάση προς πολυδιάσπαση. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί από τη μια μέρα στην άλλη», σημείωσε.

«Η αποστολή της Επιτροπής μας είναι να διαμορφώσουμε κανόνες εκεί που δεν υπήρχαν και δεύτερον να φροντίσουμε για την καλή εφαρμογή αυτών των κανόνων. Για πρώτη φορά εκλέγεται πρώτα ο επικεφαλής και μετά ιδρύεται ο φορέας. Γιατί αντιστρέψαμε την ομαλή σειρά των πραγμάτων; Η άποψη ήταν ότι θα αποτελούσε υπόθεση μηχανισμών. Θα μπαίναμε σε μία τέτοια συζήτηση με ποσοστώσεις, που θα άφηνε αδιάφορο τον κόσμο. Σκεφτήκαμε ότι αναδεικνύοντας πρώτα τον πρόεδρο και δίνοντάς του μεγάλη ισχύ εν συνεχεία, πιστέψαμε ότι έτσι θα τραβούσαμε περισσότερο την προσοχή του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Αλιβιζάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα