Νεκρό αρκουδάκι εντοπίστηκε σε περιοχή της Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Ένα νεκρό αρκουδάκι εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα, από κάτοικο της περιοχής κοντά στο χωριό Αγία Κυριακή, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς. Στη συνέχεια, οι Αρχές ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του «Αρκτούρου».

Στο σημείο έσπευσαν η ΟΑΕ, αλλά και εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καστοριάς, όπου και εντόπισαν το νεκρό αρκουδάκι. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση

του «Αρκτούρου», δεν έφερε εμφανή τραύματα στο σώμα του ή κάποιο κάταγμα, με συνέπεια οι υποψίες για την αιτία θανάτου του να στρέφονται στο ενδεχόμενο ο θάνατός του να προήλθε από δηλητηριασμένο δόλωμα. Με το σενάριο αυτό συνάδουν και άλλα στοιχεία όπως τα κόπρανα του άτυχου ζώου, η κλινική του εξέταση αλλά και κάποια σημάδια στο έδαφος που δείχνουν ότι το αρκουδάκι μάλλον είχε σπασμούς πριν καταλήξει.

Η ομάδα του «Αρκτούρου» επισημαίνει πως η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την άγρια ζωή, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία. Ο «Αρκτούρος» απευθύνει έκκληση στους ευαισθητοποιημένους πολίτες να μη μένουν αμέτοχοι και εφόσον υποπίπτουν στην αντίληψή τους περιστατικά δηλητηρίασης να τα καταγγέλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα