Νεπάλ: Οι αρχές συνέλαβαν 122 υπηκόους της Κίνας

Η αστυνομία του Νεπάλ συνέλαβε 122 Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο επιχείρησης ευρείας κλίμακας για την καταπολέμηση του εγκλήματος αλλοδαπών που εισέρχονται στη χώρα με τουριστικές βίζες, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον Ουτάμ Σουμπέντι, τον επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Κατμαντού, 122 Κινέζοι υπήκοοι, άνδρες και γυναίκες, συνελήφθησαν καθώς τους βαρύνουν υποψίες πως ενέχονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι Κινέζοι θεωρούνται ύποπτοι κυρίως

για κυβερνοεπιθέσεις και χάκινγκ σε αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών στο Νεπάλ, διευκρίνισε ο Σουμπέντι. Πρόσθεσε πως κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους και φορητοί υπολογιστές και τόνισε πως αυτή είναι "η πρώτη φορά που τίθενται υπό κράτηση τόσοι πολλοί ξένοι που φέρονται να ενέχονται σε εγκληματικές δραστηριότητες".

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας για σχόλια.

Πάντως άλλος ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας του Νεπάλ, ο Χομπίντρα Μπογκάτι, δήλωσε ότι η πρεσβεία ήταν ενήμερη για την επιχείρηση και τάχθηκε υπέρ της σύλληψης των υπόπτων.

Κινέζοι συλλαμβάνονται συχνά σε ασιατικές χώρες εξαιτίας υποψιών πως ενέχονται σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες, πολύ συχνά απάτες στην πατρίδα τους. Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές των Φιλιππίνων συνέλαβαν 342 Κινέζους πολίτες κάνοντας έφοδο σε αίθουσα τυχερών παιγνιδιών που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Νεπάλ και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας σε ποινικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε στο Κατμαντού ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τον Οκτώβριο.

Το Πεκίνο έχει αυξήσει τις επενδύσεις του στο Νεπάλ τα τελευταία χρόνια σε τομείς όπως η οδοποιία, οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Πάνω από 134.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν τη χώρα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο φέτος, αριθμός αυξημένος κατά 9,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, κατά δεδομένα του οργανισμού τουρισμού του Νεπάλ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα