ΓΓΕΕ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη - "Η Τέχνη της Εμψύχωσης"

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΠ.ΨΗ.Π.Τ.Ε., στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία για το σχεδιασμό και την εκπόνηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα σχετικά με την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Τέχνη της Εμψύχωσης (Animation)».

Το συγκεκριμένο

πρόγραμμα αποσκοπεί στην προαγωγή της επιμόρφωσης των νέων στα νέα ψηφιακά εργαλεία και στις δυνατότητες που παρέχουν σήμερα οι νέες τεχνολογίες, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη ψηφιακή εποχή. Στοχεύει επίσης στο να αναδείξει τον τομέα της ανάπτυξης της τέχνης της εμψύχωσης (animation) σε όλες τις εκφάνσεις, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία θα συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εμπειρία.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι νέοι θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία του animation, καθώς και με τις βασικές θεωρητικές αρχές αλλά και τα πρακτικά εργαλεία, που είναι απαραίτητα, προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν μια ταινία animation για καλλιτεχνικούς ή για εμπορικούς σκοπούς .

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου, Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο βραχείας εκπαίδευσης στο παραπάνω αναφερόμενο αντικείμενο, στη Θεσσαλονίκη.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετέχουν 25 άτομα, έχουν νέες και νέοι ηλικίας 18 έως και 40 ετών, με γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή και αγγλικής γλώσσας, σπουδαστές ή απόφοιτοι τουλάχιστον διετούς αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, που να έχουν διδαχθεί θέματα σχετικά με τον οπτικοακουστικό τομέα και φοιτητές από καλλιτεχνικές και τεχνολογικές ειδικότητες (ενδεικτικά αναφέρονται οι ειδικότητες Γραφιστικής, Καλών Τεχνών, Σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων, κλπ.) ή /και νέοι επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων του οπτικοακουστικού τομέα (ενδεικτικά αναφέρονται οι ειδικότητες σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού, υπεύθυνου ανάπτυξης παραγωγής, κλπ).

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ( Π.Δ.Ε.) 2018 του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου 2018 (δέκα πεντάωρες ενότητες).

Το μεγαλύτερο μέρος του σεμιναρίου, θα διεξαχθεί στους χώρους του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούν πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια. Μέρος του προγράμματος, ειδικά το πρακτικό κομμάτι, θα διεξαχθεί στους χώρους της ΑΜΚΕ AddArt στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν εξοπλισμένα εργαστήρια ψηφιακής παραγωγής.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα