Νίκη... ελπίδας για τον Ηρακλή επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Ηρακλής νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καυτανζόγλειο, στην αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Βέβαια, παρότι "άγγιξε" το "θαύμα" της πρόκρισης (ήθελε νίκη με τρία γκολ διαφορά) θα περιμένει "γκέλα" του Ατρόμητου στο αυριανό παιχνίδι με τη Θύελλα Καμαρίου ώστε να συνεχίσει στη φάση των "16".

Ο

Ρόβας άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό με ιδανικό πλασέ στη γωνία και ο Κλέιτον με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 76΄ διαμόρφωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σε ένα ματς που έγινε μπροστά σε ελάχιστο κόσμο στις κερκίδες, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες με βροχόπτωση, πολύ κρύο και χιονόνερο ανά διαστήματα, ο "Γηραιός" με υπηρεσιακό προπονητή τον Τάσο Κατσαμπή στον πάγκο πήρε μία νίκη... ελπίδας.

Με τους 3 βαθμούς που πήραν σήμερα οι "κυανόλευκοι" ολοκλήρωσαν με 6 τον όμιλο, διατηρώντας πιθανότητες πρόκρισης. Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής θα συνεχίσει στη φάση των "16" του θεσμού εάν ο Ατρόμητος δεν καταφέρει να κερδίσει αύριο τη Θύελλα Καμαρίου. Σε περίπτωση που η ομάδα του Περιστερίου νικήσει αύριο (19/12), τότε ο "Γηραιός" θα αποκλειστεί στην τριπλή ισοβαθμία λόγω διαφοράς τερμάτων πληρώνοντας ουσιαστικά την ντροπιαστική ήττα με 1-6 από τον Ατρόμητο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ηρακλής "άγγιξε" την πρόκριση από σήμερα, καθώς εάν κέρδιζε με διαφορά τριών γκολ (δηλαδή 3-0 αντί για 2-0), τότε θα έπαιρνε εκείνος το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο ακόμη και αν νικήσει αύριο ο Ατρόμητος. Αυτό διότι θα υπερτερούσε του ΠΑΣ στην τριπλή ισοβαθμία εάν είχε επικρατήσει με τρία γκολ διαφορά. Παρότι έφτασε κοντά σε αυτό το σκορ όμως δεν κατάφερε να το πετύχει και πλέον περιμένει στραβοπάτημα του Ατρόμητου για να προκριθεί.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι μετά τον έντονο προβληματισμό του τελευταίου διαστήματος και την αλλαγή προπονητή (ανακοινώθηκε σήμερα ο Ρόκα που βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο και είδε το ματς) οι "κυανόλευκοι" νίκησαν άνετα μια ομάδα της Super League και έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα ανάκαμψης. Ο Ρόκα θα καθίσει στον πάγκο στο επόμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου για το πρωτάθλημα της Football League.

Συνθέσεις:

Ηρακλής (Τάσος Κατσαμπής): Γρηγοριάδης, Κουτρομάνος, Καζναφέρης, Κούσας, Γιαννίτσης, Καλτσάς, Κωστούλας (68' Κλέιτον), Παναγιωτούδης, Πασάς, Χασομέρης (73' Περόνε), Ρόβας (83' Πτηνόπουλος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Νέοφυτος, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Κούζικ (84' Τζημόπουλος), Βιδάλ (45' Νάουμετς), Ευαγγέλου, Λουκίνας (83' Παμλίδης), Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο, Αθανασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα