Ντάισελμπλουμ: Εφικτή η συμφωνία για το χρέος σε τρεις εβδομάδες

Για πρόοδο στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά και στην επικείμενη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιλσεμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά την πολύωρη "άκαρπη" συνεδρίαση του Eurogroup.

"Μια πλήρης συμφωνία, θα έρθει στο τέλος του προγράμματος. Στόχος είναι να δώσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια από τώρα, λεπτομέρειες για αυτό, εάν και εφόσον απαιτηθεί η ελάφρυνση του χρέους. Οι αριθμοί θα έρθουν στο τέλος του

προγράμματος. Ευελπιστούμε, όμως, για σύγκληση στις 15 Ιουνίου." εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.

"Σημειώσαμε αρκετή πρόοδο, αλλά υπήρχαν αρκετά θολά σημεία, εκ των οποίων κάποια από αυτά διευθετήθηκαν σήμερα. Για παράδειγμα υπήρχαν διάφορες απόψεις σχετικά με τα πλεονάσματα. Σήμερα συμφωνήσαμε για πλεόνασμα ύψους 3,5% έως το 2022" δήλωσε ο κ. Ντάιλσεμπλουμ.

Για το ΔΝΤ ο επικεφαλής του Eurogroup εξήγησε: "Θέλουμε να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ήμασταν πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία. Είναι σημαντικό πριν το καλοκαίρι το Ταμείο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα." προσθέτοντας ότι "το ΔΝΤ οφείλει να λάβει υπόψην του τα χρονοδιαγράμματα του ελληνικού προγράμματος".

Keywords
Τυχαία Θέματα