Ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή επέστρεψε για να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου

Ποιος θα ήταν ο επόμενος στόχος του Βούλγαρου εκτελεστή που δολοφόνησε τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή; Ποιος σώθηκε την τελευταία στιγμή από το ψυχρό χέρι του 30χρονου Σεραφείμ Ρ., του ανθρώπου που είδε όλος ο κόσμος στο βίντεο από το κύκλωμα ασφαλείας του σπιτιού του άτυχου 46χρονου στη Βούλα να δολοφονεί με απίστευτη ψυχραιμία;

Αυτό το ερώτημα βασανίζει πλέον τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι -βάσει συγκεκριμένων στοιχείων- δηλώνουν βέβαιοι ότι ο αδίστακτος Βούλγαρος δολοφόνος επέστρεψε στην Ελλάδα

για να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου, αναφέρει η Realnews.

Ευτυχώς, όμως, η δική του σιγουριά, μέχρι του σημείου της έπαρσης, αλλά και η μεθοδική δουλειά των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόλαβαν τις εξελίξεις και ο σκληρός Σεραφείμ Ρ. βρέθηκε με χειροπέδες.

Ο 30χρονος εκτελεστής έφτασε στη Γλυφάδα νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης οδικώς από τη Βουλγαρία με ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Πήγε κατευθείαν στο ίδιο ξενοδοχείο όπου διανυκτέρευσε την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, νοίκιασε αυτοκίνητο από την ίδια εταιρεία από την οποία είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε μαζί με τον αδελφό του για τη δολοφονία του επιχειρηματία και στη συνέχεια αγόρασε ένα παντελόνι και ένα μπουφάν, ακριβώς όπως είχε κάνει και την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.

Βάσει αυτών των δεδομένων και σύμφωνα πάντα με τη Realnews, οι αστυνομικοί δηλώνουν βέβαιοι ότι ήταν έτοιμος να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. Δεν πρόλαβε όμως. Το ίδιο απόγευμα τον περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο και τον συνέλαβαν. Ήξεραν τα πάντα για αυτόν και, μόλις πέρασε από τα σύνορα, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε αρχίσει. Στα γραφεία της Ασφάλειας αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Ακόμη και για τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Μόνο όταν του ανακοίνωσαν ότι κατηγορείται για δολοφονία, απάντησε κυνικά: “Για ποιον μήνα μιλάτε;”.

Πώς, όμως, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έφτασαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα της φιγούρας που καταγράφηκε στην κάμερα ασφαλείας από το σπίτι του Γιάννη Μακρή στο Πανόραμα Βούλας; Όλα ξεκίνησαν από αυτό το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, αλλά όχι από τον ίδιο τον δολοφόνο. Στην κάμερα, εκτός από τη σκηνή της δολοφονίας, υπήρχε καταγεγραμμένο και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Βούλγαρος εκτελεστής. Όχι ο αριθμός κυκλοφορίας, αλλά όλα τα χαρακτηριστικά: μάρκα, μοντέλο, χρώμα. Από εκεί ξεκίνησε ένα “μαραθώνιος” συλλογής οπτικού υλικού από κάθε σημείο της περιοχής σε μία ακτίνα δέκα χιλιομέτρων. Ειδική ομάδα αστυνομικών μελέτησε επί ολόκληρα εικοσιτετράωρα το υλικό αυτό, πραγματοποίησε αυτοψίες και τελικά έφτασε σε ένα γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στη Γλυφάδα. Το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από αυτό και ο Βούλγαρος δολοφόνος είχε χρησιμοποιήσει τα πραγματικά του στοιχεία. Αμέσως μετά, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να βρουν και τα τέσσερα ξενοδοχεία στα οποία διέμενε ο δολοφόνος μαζί με τον συνεργό αδελφό του και να έχουν στα χέρια τους μέχρι και τη φωτογραφία του. Στο τελευταίο είχε αφήσει πίσω του κάποια ασήμαντα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία φύλαξαν οι υπάλληλοι. Ανάμεσα σε αυτά και μία απόδειξη από την αγορά των ρούχων που φορούσε κατά τη δολοφονία.

Η συνέχεια ήταν το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους Βούλγαρους συναδέλφους τους, εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης και πήραν στα χέρια τους τον φάκελο του καταζητούμενου. Στη χώρα του είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ελάχιστες μικρές υποθέσεις.

Τώρα μένει να ανακαλύψουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τον “εντολέα” του Σεραφείμ Ρ. Τον άνθρωπο δηλαδή που ήθελε νεκρό τον Γιάννη Μακρή. Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι, παρόλο που δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία που να συνδέουν την εκτέλεση του “Αυστραλού” Μακρή, με το βαρύ ποινικό παρελθόν στην Αυστραλία, με τη βομβιστική επίθεση εναντίον ενός ακόμη Αυστραλού, την 1η Μαρτίου στη Γλυφάδα, οι δύο υποθέσεις δείχνουν να συνδέονται με σημείο αναφοράς τη διακίνηση ναρκωτικών στην Ωκεανία και τις θανάσιμες κόντρες μεταξύ σκληρών συμμοριών “μηχανόβιων” με τις οποίες συνδέονταν άμεσα και οι δύο Αυστραλοί πρωταγωνιστές της Γλυφάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα