Ο Γ. Μπουτάρης στη συνδιάσκεψη του Ιδρύματος Rockefeller στην Ιταλία

Στη συνδιάσκεψη του Ιδρύματος Rockefeller με τίτλο «CityXChange» που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2017, συμμετείχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου.

Η διοργάνωση είχε σαν στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της ανάπτυξης των πόλεων και των

τεχνολογικών εξελίξεων και τη διερεύνηση νέων προσεγγίσεων και ιδεών για την αντιμετώπιση των σοβαρών αστικών προκλήσεων του 21ου αιώνα.

Στο πλαίσιο του «CityXChange» ο Γιάννης Μπουτάρης προχώρησε σε επαφές με εμπειρογνώμονες σε θέματα δημόσιας διαχείρισης και τεχνολογικής ανάπτυξης, εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών στους χώρους της τεχνολογίας και των επενδύσεων, εξετάζοντας τις δυνατότητες και τη μεθοδολογία διεύρυνσης μελλοντικών συνεργασιών προς όφελος των δημόσιων υπηρεσιών, και εν τέλει της βελτίωσης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στη συνδιάσκεψη πήραν μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από το Σίδνεϋ, την Ατλάντα, το Τορόντο, την Τζακάρτα και την Αθήνα, πόλεις που αποτελούν μέλη του Δικτύου των 100 Ανθεκτικών Πόλεων. Τις συναντήσεις απασχόλησαν θέματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα, η συμμετοχικότητα των πολιτών, οι αστικές υποδομές, η δημόσια ασφάλεια, η υγεία και η διαχείριση των φυσικών πόρων.

«Είναι σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη να ακολουθήσει τις παγκόσμιες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται για την εύρεση καινοτόμων λύσεων που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Rockefeller, Rajiv J. Shah, από την πλευρά του τόνισε: «Φέρνοντας σε επαφή εκπροσώπους και από τις δύο πλευρές μπορούμε να βοηθήσουμε κάθε ομάδα να κατανοήσει καλύτερα το σκοπό, τις δυνατότητες και τη μεθοδολογία των άλλων, καταργώντας τους φραγμούς συνεργασίας που υπήρχαν στο παρελθόν. Το ‘’CityXChange’’, όχι μόνο θα φέρει καινοτόμες ιδέες σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των πόλεων μας, αλλά θα θέσει και τις βάσεις για την καλύτερη συνεργασία των πόλεων με τις τεχνολογίες στο μέλλον, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων στις πόλεις όλου του κόσμου».

«Στόχος της ελληνικής αποστολής ήταν να θέσει στο επίκεντρο την ανάπτυξη νέων μοντέλων και συνεργασιών που θα στηρίξουν τους στόχους της στρατηγικής του Δήμου ‘’Θεσσαλονίκη 2030’’ με έμφαση στη δημιουργία ενός συστήματος κινητικότητας, που θα προωθεί την αστική ανάπτυξη, επενδύοντας ταυτόχρονα στο ανθρώπινο δυναμικό και στην ασφάλεια των πολιτών» ανέφερε η Αντιδήμαρχος, Λίνα Λιάκου και καταλήγει: «Μέσω της συμμετοχής μας ήρθαμε σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής και θέσαμε τη βάση για μελλοντικές συνέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα