Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης ερμηνεύει Έλληνες συνθέτες στο ΚΟΘ

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου, με έργα Ελλήνων συνθετών, σε μια ιστορική αναδρομή από το Σόλωνα Μιχαηλίδη, πρώην διευθυντή του Κρατικού Ωδείου και ιδρυτή της ΚΟΘ, έως σήμερα.

Το κονσέρτο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις εννιά το βράδυ στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης,

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου, «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15. Είσοδος ελεύθερη.

Το ίδιο πρόγραμμα ο Κ. Δεστούνης θα ερμηνεύσει στη Σόφια 3 ημέρες πριν, στις 26 Μαρτίου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε έναν κύκλο 28 συναυλιών, αφιερωμένο στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόγραμμα

Σόλων Μιχαηλίδης: Ελληνική Σουίτα (1967)

Γιάννης Κωνσταντινίδης: 8 Ελληνικοί Νησιώτικοι Χοροί (1954)

Θεόδωρος Αντωνίου: Entrata (1983)

Διάλειμμα

Θεόδωρος Αντωνίου: Συλλαβές (1965)

Κώστας Τσούγκρας: 12 Παραλλαγές (1995)

Γιάννης Ψαθάς: Jettatura (1999)

Ανδρέας Παπαρούσος: 1•2 (2014)

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Έχει βραβευθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, ανάμεσα στους οποίους οι ‘Grand Prix Maria Callas’ στην Αθήνα, ‘Southern Highlands’ στην Καμπέρα της Αυστραλίας, ‘Γιώργος Θυμής’ στη Θεσσαλονίκη και ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός πιάνου της Βρέμης. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην «Eurovision Young Musicians 2010» στη Βιέννη.

Ανάμεσα στη δισκογραφία του ξεχωρίζει η πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση του πλήρους πιανιστικού έργου του Θεόδωρου Αντωνίου, η οποία κυκλοφορεί από τη σειρά Grand Piano της Naxos. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως το Royal Albert Hall του Λονδίνου, την όπερα La Fenice της Βενετίας, την Glocke Saal της Βρέμης, το Llewellyn Hall της Καμπέρα, την Όπερα των Τιράνων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά. Ως σολίστ έχει συμπράξει με πλήθος ορχηστρών σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Αυστραλία.

Σπούδασε πιάνο με τον Ιγκόρ Πέτριν στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και με την Αγάθη Λεϊμονή στο Ελληνικό Ωδείο. Στη συνέχεια απέκτησε Master στο πιάνο από το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg και Post-Master από το Royal College of Music του Λονδίνου. Επί του παρόντος εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Royal College, με θέμα τα έργα για πιάνο του Θεόδωρου Αντωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα