Οι εργαζόμενοι της Ηyundai σταματούν να κατασκευάζουν το Kona

Οι εργαζόμενοι της Hyundai στη Νότια Κορέα σταμάτησαν αυτή την εβδομάδα να κατασκευάζουν το Kona, λίγες ημέρες πριν από το λανσάρισμα του στις ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι εναντίον της εταιρίας τους.

Η εργατική ένωση ισχυρίζεται ότι η Hyundai σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό από τα εργοστάσια, με την ένωση, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες

με τη διοίκηση για τους μισθούς, να προειδοποιεί ότι μπορούν να κάνουν μεγαλύτερη απεργία.

Η Hyundai βρίσκεται σε συζητήσεις με την εργατική της ένωση από τον Οκτώβριο, σχετικά με τα σχέδια παραγωγής του Kona, βασικό μοντέλο που ελπίζει ότι θα αντιστρέψει την πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η εργατική ένωση υποστηρίζει ότι η Hyundai θέλει να προσθέσει περισσότερη αυτοματοποίηση στην γραμμή παραγωγής και να αναθέσει σε τρίτους την συναρμολόγηση βασικών τμημάτων του αυτοκινήτου. Η Hyundai, από την άλλη, λέει ότι η ένωση έχει “άσχετες απαιτήσεις”, όπως η προσθήκη επιπλέον παραθύρων στο εργοστάσιο.

Ο επικεφαλής της ένωσης, Ha Boo-young, δήλωσε ότι η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας να ξεκινήσει την παραγωγή του Kona σε μια νέα γραμμή συναρμολόγησης έγινε χωρίς την συμβουλή της ένωσης, κάτι που -σύμφωνα με τον ίδιο- είναι απαράδεκτο.

Ο πρόεδρος της Hyundai Motor, Yoon Kap-han είπε με την σειρά του ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η συνδικαλιστική οργάνωση διακόπτει την παραγωγή ενός μοντέλου υψηλής ζήτησης, σε μια εποχή, που τα περισσότερα εργοστάσια τους υποφέρουν από την επιβράδυνση των πωλήσεων.

Αυτή την εβδομάδα, η γραμμή συναρμολόγησης παρέμεινε κλειστή για δύο ημέρες, κάτι που σύμφωνα με τη Hyundai αντιστοιχεί σε 1.230 αυτοκίνητα.

Πηγή: autoblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα