Οι ταχύτεροι οδηγοί της Formula 1 στο 2020

Η «κατάταξη ισχύος» (Power Ranking) των οδηγών αποτελεί μια στατιστική μέτρηση που πραγματοποιείται από την F1και αποτυπώνει την απόδοση των οδηγών σε κάθε αγώνα ξεχωριστά και συνολικά. Μια επιτροπή πέντε ειδικών βαθμολογεί την απόδοση των οδηγών ανεξάρτητα με την απόδοση του αυτοκινήτου τους σε μια κλίμακα με άριστα το βαθμό 10.

Η κατάταξη μετά και το Grand Prix της Ισπανίας, βρίσκει στο ψηλότερο σκαλί το Βρετανό πιλότο της AMG-Mercedes Petronas, τον Λιούις Χάμιλτον, με οριακή όμως διαφορά 0.2 βαθμών από το δεύτερο, τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull,

Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έως και την προηγούμενη κατάταξη κρατούσε τα σκήπτρα. Στον πίνακα που ακολουθεί, φαίνεται η συνολική κατάταξη των 10 πρώτων μετά και τον αγώνα στην Ισπανία στις 16 Αυγούστου.

Οι ταχύτεροι οδηγοί F1 το 2020

Αναφορικά με τον Grand Prix της Ισπανίας, η «κατάταξη ισχύος» των οδηγών παρουσιάζεται διαφορετική, όχι στις δύο πρώτες αλλά στις υπόλοιπες θέσεις. Έτσι, όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια, ο Κάρλος Σάινθ να ανεβαίνει στην τρίτη θέση και παράλληλα να εμφανίζονται στο top 10 του συγκεκριμένου αγώνα οι Φέτελ, Πέρεζ και Ραϊκόνεν και Στρολ.

Κατάταξη ισχύος οδηγών στο GP της Ισπανίας

1. Λιούις Χάμιλτον, 9.8 βαθμοί

2. Μαξ Φερστάπεν, 9,0 βαθμοί

3. Κάρλος Σάινθ, 8,8 βαθμοί

4. Πιέρ Γκασλί, 8,6 βαθμοί

5. Σέρτζιο Πέρεζ, 8,2 βαθμοί

6. Σεμπάστιαν Φέτελ, 8,0 βαθμοί

7. Σαρλ Λεκλέρ, 7,8 βαθμοί

8. Κίμι Ραϊκόνεν, 7,6 βαθμοί

9. Λανς Στρολ, 7,6 βαθμοί

10. Τζορτζ Ράσελ, 7,2 βαθμοί

Keywords
Τυχαία Θέματα