Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Πλούσια είναι για ακόμη ένα σαββατοκύριακο η πολιτιστική ατζέντα στη Θεσσαλονίκη. Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, περίπατοι στην πόλη, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτό το διήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Ρίξτε μια ματιά σε όσα ξεχώρισε για εσας το Thestival και κάνετε την επιλογή σας:

ΔΡΑΣΕΙΣ:

Περίπατος

"Δάγκουλας, ο δράκος της Θεσσαλονίκης"

Ο ερευνητής Ανδρέας Βενιακάκης γίνεται ο οδηγός σε μια συνταρακτική διαδρομή βασισμένη στο βιβλίο του "Δάγκουλας, ο δράκος της Θεσσαλονίκης" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εκδόσεις Επίκεντρο

Από τον Ιανουάριο του 1944 έως και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν την αποχώρηση από τη Θεσσαλονίκη των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Αντώνιος Δάγκουλας και το τάγμα του επέβαλλαν ένα καθεστώς αδιανόητου τρόμου στην πόλη.
Οι «Δαγκουλαίοι» υπήρξαν κάτι περισσότερο από ένα ακόμη τάγμα ασφαλείας που συνεργάζονταν με τον κατακτητή. Ήταν μια μηχανή θανάτου που έδρασε πέρα και έξω από κάθε όριο και έλεγχο γράφοντας μια από τις πλέον αιματοβαμμένες και ζαφορές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας.

Η αγριότητα της δράσης του Αντώνιου Δάγκουλα και του τάγματός του άφησε έντονο το αποτύπωμά της στη πόλη και σημάδεψε τη συλλογική μνήμη ενώ ο τρόμος που προκάλεσε οδήγησε στη σιωπή τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, που με διάφορους τρόπους τον βρήκαν μπροστά τους.
Ο ερευνητής Ανδρέας Βενιανάκης αφιέρωσε πολλά χρόνια προκειμένου να ανακαλύψει τις διαστάσεις αυτής της δράσης και τα αληθινά κίνητρα ώστε να ρίξει φως σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία. Αυτό αποτύπωσε στο βιβλίο του «Δάγκουλας, ο «δράκος» της Θεσσαλονίκης» που αποτελεί σήμερα ένα σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε μελετητή της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου.

Φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία και παρουσιάζοντας ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ο Ανδρέας Βενιανάκης γίνεται ο οδηγός μας σε μια περιήγηση σε τόπους και χώρους που συνδέθηκαν με τη δράση του Δάγκουλα και του τάγματός του και εισχωρώντας βαθύτερα στα γεγονότα επιχειρεί να διερευνήσει τη φύση και τις διαστάσεις του κακού.

Info:

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Ώρα: 11πμ

Σημείο συνάντησης: άγαλμα Κωνσταντίνου, Πλατεία Βαρδαρίου

Αγόρασε και συ Σχεδία

Αγαπημένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών και άλλοι γνωστοί συνάνθρωποί μας ετοιμάζονται να μπουν στο κόκκινο γιλέκο και να καταλάβουν για μία ώρα ένα από τα πόστα των πωλητών της «Σχεδίας» το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου (International Vendors Week), στις οποίες, βεβαίως, συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου.

Στη Θεσσαλονίκη, στα πόστα τους θα είναι στις 12 το μεσημέρι ο πρεσβευτής Βέλτιστων Πρακτικών του ΟΗΕ και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τανασκίδης (Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης (Τσιμισκή και Κομνηνών) ο καλλιτέχνης Γιώργος Μαυρίδης μαζί με τη Μόλυ (Τσιμισκή και Αριστοτέλους), ο παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς (Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας), ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε (Τσιμισκή και Δ. Γούναρη) η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Βαρβάρα Δουμανίδου (Τσιμισκή και Βενιζέλου), οι ηθοποιοί Γιολάντα Μπαλαούρα (Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας) και Ιωσήφ Πολυζωίδης (Τσιμισκή και Παύλου Μελά), οι δημοσιογράφοι Κωστής Ζαφειράκης (Τσιμισκή και Παλαιών Πατρών Γερμανού) και Νικόλ Καζαντζίδου (Τσιμισκή και Καρόλου Ντηλ), αλλά και οι άνθρωποι της AllinBlusive Privet Cruises (Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας).

Ελάτε σπίτι μας

Η κουζίνα της HOOVER στο κατάστημα Κωτσόβολος στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης γεμίζει με γαστρονομικές προτάσεις και υπέροχες γεύσεις και καλεί το κοινό να ανακαλύψει από κοντά μικρά και μεγάλα μυστικά της κουζίνας.

Το Σάββατο 09.02 από τις 12:00 έως τις 16:00 στην κουζίνα της HOOVER θα βρεθεί η Ελένη Ψυχούλη για να ετοιμάσει «γλυκά» εδέσματα με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων και να προτείνει ιδιαίτερες συνταγές ειδικά για το έτερον ήμισυ.

Κατά τη διάρκεια και της γευστικής συνάντησης όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τις αγαπημένες τους HOOVER συσκευές με 30% έκπτωση, να λάβουν μέρος στους instant διαγωνισμούς που θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα, να αποκτήσουν το δικό τους αναμνηστικό δωράκι από τον Κωτσόβολο και να συμμετάσχουν στο μεγάλο διαγωνισμό που θα κληρώσει σε 3 τυχερούς ΣΕΤ με Εργαλεία Κουζίνας LEIFHEIT.

Sunday Funday

Πολλές φορές βλέπουμε έργα τέχνης στα μουσεία που σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαμε να τα έχουμε φτιάξει κι εμείς αλλά δεν το έχουμε κάνει. Κάποιες άλλες φορές ονομάζουμε αφηρημένη τέχνη κάτι που είναι πιο δύσκολο να εξηγήσουμε. Τελικά τι είναι η αφηρημένη τέχνη;

Στο εργαστήριο με τίτλο ‘Sunday Funday. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ’ που θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 10,17,24 Φεβρουαρίου 2019 για παιδιά 6-10 ετών στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (πρώην Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, λιμάνι), παιδιά 6-10 ετών και οι γονείς-συνοδοί τους θα προσπαθήσουν να πιάσουν το νήμα της αφηρημένης τέχνης από την αρχή (κρατήσεις / πληροφορίες: 2310 589222).

Με αφορμή τα έργα στην έκθεση «Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1960 έως σήμερα» από δημιουργούς που πειραματίστηκαν με τη μονοχρωμία, τις καθαρές φόρμες, τη μη αντικειμενική ζωγραφική, το φως και την σκιά. Ο Στήβεν Αντωνάκος δίνει το ερέθισμα για πρωτότυπες τρισδιάστατες γεωμετρικές κατασκευές που αποτυπώνουν τη φόρμα και το χρώμα μέσα από φωτεινές χρωματιστές λεντοταινίες στο σκοτάδι σε λωρίδες ξύλου, ενώ ο Θεόδωρος Στάμος εμπνέει για την κατασκευή μονοχρωματικών συνθέσεων με σπάτουλες και ακρυλικά χρώματα.

Στο τέλος κάθε εργαστηρίου κάθε ζευγάρι παιδιού-συνοδού θα πάρει μαζί του τα έργα που έφτιαξε! Η ιδέα του εργαστηρίου βασίζεται κυρίως στη σύμπραξη μικρού μεγάλου ενώ θα υπάρχει διαβάθμιση δυσκολίας και προτείνεται η συμμετοχή σε ζευγάρια ενηλίκου-παιδιού. Όσο εύκολο και απλό και αν φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα κρύβει πίσω του μια σειρά σκέψεων και σχεδιασμού.

Info:

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (πρώην Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, λιμάνι

Τις Κυριακές 10, 17, 24 Φεβρουαρίου 2019, 11:00-13:30. Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τιμή εισιτηρίου: 10€ ανά ζευγάρι γονέα/συνοδού-παιδιού.

Κρατήσεις / πληροφορίες: Τρίτη-Κυριακή 11:00-17:00, 2310 589222, 2310 593270

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

KinderDocs Art Lab Junior

Ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά 4-5 & 6-7 ετών, βασισμένο στην ομότιτλη ταινία Trampoline! Αναγνωρίζοντας στην ταινία ίχνη (ανθρώπων& ζώων) που σκίζουν και διαπερνούν την επιφάνεια ενός ελαστικού «καμβά»-τραμπολίνου καθώς οι πρωταγωνιστές χοροπηδούν πάνω σε αυτό ρυθμικά, οι μαθητές αυθόρμητα μέσα από ερωταποκρίσεις προσεγγίζουν έννοιες όπως η επιφάνεια, ο όγκος, η βαρύτητα.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος τις παραπάνω έννοιες τα παιδιά τις αντιλαμβάνονται βιωματικά στο πλαίσιο ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων και στη συνέχεια, στον εκθεσιακό χώρο τις ανακαλύπτουν στο έργο «Παλινδρομία Ι» των Νίκου Ζουμπούλη και Τίτσας Γραικού (Δωρεά των καλλιτεχνών στη συλλογή του μουσείου).

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο εργαστήρι, όπου τα παιδιά εκφράζονται ομαδικά και ατομικά. Αξιοποιώντας μαλακά υλικά πλασίματος όπως ό πηλός, το ζυμάρι, ασήμαντα υλικά όπως η άμμος και άλλα καθημερινά υλικά, οι μικροί θεατές του KinderDocs δημιουργούν αποτυπώματα, αντιλαμβάνονται αισθητηριακά την βαρύτητα μέσω της αλλοίωσης της επιφάνειας από την πίεση που ασκείται πάνω της και εξερευνούν τον όγκο στο χώρο.

Info:

MOMus– Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης -Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 (ΔΕΘ-HELEXPO)
*Σάββατο 9/2/2019, ώρα 12.00-14.00 (δημιουργικό πρωινό για γονείς & παιδιά)
*Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-5 & 6-7 ετώνΕγνατίας 154 (ΔΕΘ-HELEXPO), Τ 2310 240002

Τιμή εισιτηρίου, εργαστηρίου και υλικών: 8€ (για κρατήσεις 25 παιδιών και άνω εισιτήριο 7 ευρώ)

ΝΟΗΣΙΣ: Η καρδιά μου χτυπά...

- Τι είναι η καρδιά και πώς λειτουργεί;
- Γνωρίζεις τι είναι ο σφυγμός και πώς τον μετράμε;
- Γιατί το αίμα έχει κόκκινο χρώμα;
- Αγαπάς τη γνώση μέσα από πειράματα και κατασκευές;

Ετοιμαστείτε να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω, προσφέροντας στα παιδιά:
- 1 ½ ώρα ψυχαγωγία και βιωματική εκπαίδευση
- Πειράματα επίδειξης από τον Dr. Noesis
- Διεξαγωγή πειραμάτων σε ατομικό και ομαδοσυνεργατικό πλαίσιο
- Αναμνηστικό δωράκι

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Σάββατο 9/2, ώρα 12:00
Κυριακή 10/2, ώρες 17:00 και 19:00

Info:

ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χιλ. Θεσσαλονίκης- Θέρμης

Αίθουσα: Βιβλιοθήκη, 1ος όροφος

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί (8€ το αδερφάκι)

Peiramatistas

Οι Peiramatistas μεγάλωσαν και επανέρχονται για 5η χρονιά με νέα θεματολογία. Σε τέσσερις συναντήσεις θα σταθούμε σε ισάριθμους σταθμούς της επιστήμης. Θα κατασκευάσουμε απλές μηχανές από τις ιδέες του Αρχιμήδη, θα αντιγράψουμε τις πτητικές μηχανές από τα σχέδια του Ντα Βίντσι , θα πειραματιστούμε με τον ηλεκτρομαγνητισμό εμπνεόμενοι από τις επινοήσεις του Τέσλα, θα μυηθούμε στη λογική των "έξυπνων μηχανών" και των αυτοματισμών βαδίζοντας στο δρόμο του Τιούρινγκ.

Οι φετινοί Peiramatistas συνδυάζουν τα εργαστήρια STEAM φυσικών επιστημών με το tinkering, τη νέα τάση στη βιωματική και δημιουργική εκπαιδευτική πρακτική, δηλαδή τις αυτοσχέδιες κατασκευές με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.

Σε κάθε συνάντηση των Peiramatistas θα υπάρχουν διακριτές ζώνες δραστηριοτήτων:
1. Ένα πείραμα για αφορμή. Ξεκινάμε με ένα πείραμα επίδειξης που θα λειτουργήσει ως αφορμή για παρατήρηση και προβληματισμό των παιδιών.
2. STEAM Station. Στη συνέχεια τα παιδιά συνεργάζονται για να φέρουν σε πέρας μια αποστολή, να συνθέσουν μια κατασκευή, να θέσουν σε λειτουργία μια διάταξη
3. Tinkering ή "επιστημονικά μαστορέματα". Τα παιδιά χρησιμοποιούν απλά υλικά για να δημιουργήσουν τις δικές τους ευφάνταστες κατασκευές πάνω στο θέμα του εργαστηρίου.
4. Η επιστήμη είναι παιχνίδι. Σε κάθε εργαστήριο υπάρχει και η ζώνη του παιχνιδιού. Παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια αντίληψης, επιτραπέζια παιχνίδια πειραμάτων και κατασκευών συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη βιωματική μάθηση.
5. Η σειρά Peiramatistas αποτελείται από τέσσερα εργαστήρια. Κάθε εργαστήριο διαρκεί 90’ και συμμετέχουν σε αυτό 20 παιδιά με την καθοδήγηση 3 εμψυχωτών.

Ηλικία: Νήπια – Β΄ Δημοτικού

Info:

ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χιλ. Θεσσαλονίκης- Θέρμης

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, Έναρξη: 11.15

10 Φεβρουαρίου 2019 - 3 Μαρτίου 2019

"Κυριακή πρωί, μουσική!"

Μουσική δωματίου για παιδιά 0-3 ετών μαζί με το γονέα.

Η Κ.Ο.Θ. συνεχίζει το πιο ευαίσθητο και τρυφερό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, εμπνευσμένο από διαδικασίες της καθημερινότητας των πολύ μικρών παιδιών, με επίκεντρο τη μουσική ακρόαση.

Συμμετέχουν:

Χαράλαμπος Χειμαριός (κοντραμπάσο)
Κατερίνα Κίτσου (άρπα)

Info:

Αίθουσα δοκιμών ΚΟΘ, Λ. Νίκης 73

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00

"Μια φορά και έναν καιρό - Τα παραμύθια του Καραγκιόζη"

Τρεις δεξιοτέχνες μουσικοί θα πλαισιώνουν ζωντανά την παράσταση και θα βρίσκονται σε άμεση διάδραση με το κοινό. Σκοπός είναι η ενεργή συμμετοχή του κοινού στη δράση της παράστασης μέσω της παραδοσιακής μουσικής. Τα ευφάνταστα σκηνικά θα ντύνουν τη σκηνή από άκρη σε άκρη και έτσι οι θεατές θα είναι σε θέση να απολαύσουν ένα υπερθέαμα Θεάτρου Σκιών. Οι ιστορίες θα εναλλάσσονται κάθε μήνα ώστε οι λιλιπούτειοι θεατές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους Καραγκιόζη ξανά και ξανά με απώτερο στόχο τη διασκέδαση, την απόκτηση γνώσεων και τον προβληματισμό.

Ο Ιωννίκειος κι ο Δράκος (3, 10, 17 και 24 Φεβρουαρίου)

Ο Δράκος, ο γιος της κακιάς μάγισσας, μπαίνει ένα βράδυ στο παλάτι του βασιλιά. Κανένας από τους στρατιώτες δεν μπορεί να τον σταματήσει. Έτσι, ο κακός Δράκος απαγάγει την όμορφη βασιλοπούλα σε κάστρο μακρινό για να την κάνει γυναίκα του. Όλο το παλάτι είναι ντυμένο στα μαύρα. Ένα γενναίο παλικάρι, ο Ιωννίκειος, αποφασίζει να πάει να σώσει την βασιλοπούλα. Μαζί του ποιος άλλος; Ο Καραγκιόζης! Θα τα καταφέρει;

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Λ. Β. Όλγας 35

Κυριακή στις 12.00

Κουκλοθέατρο "Η αλεπού, ο λύκος και ο γάιδαρος" στη ΧΑΝΘ

Το παραμυθόδραμα "η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος" θα μας διασκεδάσει μέχρι δακρύων και θα κάνει τα παιδιά να αναρωτηθούν για το ποιος θα επικρατήσει, ο δυνατός ή ο δίκαιος;

Το παραμυθόδραμα "η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάιδαρος" προέρχεται ως ιδέα από τον πακτωλό των λαϊκών μας αφηγημάτων. Ίσως γι' αυτό να έχει και τόσο ξεκάθαρους χαρακτήρες. Η Αλεπού, αδίστακτη και πονηρή, ο Λύκος, λαίμαργος, μονοκόμματος και ασυγκράτητος και τέλος ο Γάιδαρος, αθώος και ανυποψίαστος.

Δυο σαρκοφάγα και ένα φυτοφάγο, με όλη τη σημασία της συμβολικής τους φύσης, μάχονται ποιος τέλος θα επικρατήσει. Ο επιτιθέμενος που θέλει να τα παίρνει όλα, ή ο ακαταπόνητος ξωμάχος που αυγατίζει τη ζωή με τον ιδρώτα του; Η πραγματικότητα, που περισσότερο στηρίζεται στη δύναμη, δύσκολα αποφαίνεται σε τέτοιου είδους ερωτήματα. Όχι όμως και το παραμύθι. Εκεί ακόμα βασιλεύει η δικαιοσύνη.

Info:

ΧΑΝΘ, Νικ. Γερμανού 1

Κάθε Κυριακή στις 12.00

Ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;

Ένας δάσκαλος, με αφορμή έναν καυγά μεταξύ δύο μαθητών, ξεκινάει τον παραλληλισμό της συγκεκριμένης κατάστασης με μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι μαθητές τον παρακολουθούν αποσβολωμένοι να τους αναπαριστά κάποια από τα κατορθώματα του και δίχως να το καταλάβουν συμπαρασύρονται και αυτά σε ένα γαϊτανάκι πράξεων, θεατρικού παιχνιδιού, τραγουδιού, δραματοποίησης, εναλλάσσοντας συνεχώς ρόλους ανάλογα με τους χαρακτήρες που στιγμάτισαν τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μέσα από τη μεράκι και την οπτική ματιά του δασκάλου, τα παιδιά αγαπούν, ταυτίζονται, μαθαίνουν κυρίως τον χαρακτήρα του γενναίου ηγεμόνα, βασιλιά, στρατηλάτη.

Μια παράσταση σύγχρονη, σεμνή, ευχάριστη, επιμορφωτική, ψυχαγωγική, χωρίς διαστρέβλωση της ιστορίας και τυμπανοκρουσίες, με πρωτότυπη μουσική!

Info:

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 18.00

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη

Γενική είσοδος 8 ευρώ

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ

H πεντάμορφη και το τέρας

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;

Η ιστορία έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων από την Walt Disney Animation Studios το 1991 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, ενώ το 2017 έγινε και ταινία από τη Walt Disney και την Mandeville Films.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά

Κάθε Κυριακή στις 11.30

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ και με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)

Ροσσινιάδα

Ακούγοντας την άποψη δεκάδων παιδιών ότι η όπερα είναι βαρετή, δημιουργήθηκε η ανάγκη να ανατραπεί η σκέψη τους. Έτσι γεννήθηκε η "Ροσσινιάδα": ένα παραμύθι που εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της όπερας.

Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: "Ο κουρέας της Σεβίλλης", "Η Σταχτοπούτα", "Γουλιέλμος Τελλος", "Η Ιταλίδα στο Αλγέρι", καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: "Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες" κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Εντυπωσιακά κοστούμια, εικόνες, εικαστικές παρεμβάσεις, τραγούδι, χορός, ένα παραμύθι με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, που έχει ως στόχο να νιώσουν τα παιδιά την μαγεία της μουσικής και ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική!

Info:

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 17.15

Φαργκάνη Art, Αγ. Παντελεήμονος 10

Τιμές εισιτηρίων : Προπώληση 8 €, Ταμείο : 10 €

Λα-λι λαλώ

Η «Γίνονται Έργα» παρουσιάζειμια παράσταση παιχνίδι αφιερωμένη στις πρώτες ανάσες, στους πρώτους ήχους , στις πρώτες λέξεις!

Τι προκαλεί τον πιο μικρό , μικρό μας άνθρωπο να ψελλίσει;

Δύο ηθοποιοί - εμψυχώτριες επί σκηνής ανασύρουν βιώματα και εμπειρίες , θυμούνται και αρθρώνουν ξανά , σαν για πρώτη φορά το πρώτο «α» .

Μια παράσταση παιχνίδι , ανάμεσα σε εικόνες , αγγίγματα ,

αισθήσεις και συναισθήματα , εκπλήξεις και ξαφνιάσματα.

Γονείς και βρέφη μαζί , εκπαιδευτικοί και βρέφη μαζί , ακολουθούν τις δυο ηθοποιούς σε ένα ταξίδι , στον ήχο και στο σώμα, στην πραγματικότητα και στη φαντασία.

Ο λόγος μας ενώνει , μας κάνει δυνατούς, φτιάχνει σχέσεις, οικογένειες , ομάδες και σχολειά. Ο λόγος φτιάχνει τα μυστικά και τις ιστορίες των μικρών παιδιών . Ο λόγος δίνει όνομα στη ζωή που τώρα ξεκινά.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Έως 23 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις κάθε Σάββατο 12.00πμ

Οι τιμές των εισιτηρίων :

10 ευρώ 1 ενήλικας + 1 παιδί

18 ευρώ 2 ενήλικες + 1 παιδί

24 ευρώ 3 ενήλικες + 1 παιδί

Μολυβένιος στρατιώτης

Η αγάπη που προσφέρεται ανιδιοτελώς και απλόκαρδα, που σέβεται τη διαφορετικότητα κάθε άλλου και τολμά αψηφώντας κάθε δυσκολία, είναι το κεντρικό θέμα αυτού του διαχρονικού και μεστού σε νοήματα παραμυθιού, που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η Μαριάννα Τόλη.

Με ένα μοναδικό ροκ υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, μια ευρηματική παράσταση, γεμάτη ταλέντο, φρεσκάδα, μουσική, τραγούδι, χορό και ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και επιλεγμένα Σάββατα για το κοινό | Καθημερινά για σχολεία κατόπιν συνεννόησης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 250 303)

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν… ή όχι! Το θεατρικό έργο της ομάδας Κοπέρνικος μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κύρια συστατικά του είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff).

Info:

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος

Ηλικίες: 2,5 έως 10 ετών

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης εμπνέεται από την πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ: «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων...» και ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών, το πιο απίστευτο όνειρο, το έργο που έχει ανέβει περισσότερες φορές στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο, το κείμενο που αγαπούν όλοι. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα μέσα από την ελαφρότητα ενός ψιθύρου.

Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων, τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η βασίλισσα των ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της γάιδαρο, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Μια ξεκαρδιστική διασκευή συνοδευόμενη από μαγικά σκηνικά και κοστούμια, αέρινες χορογραφίες, εξαίσιες μουσικές και τραγούδια.

Info:

Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Τιμές εισιτηρίων: ενηλίκων 10 €, παιδικό / ανέργων / πολυτέκνων 8 €, ομαδικό άνω των 15 ατόμων 7 €, οικογενειακό (2 ενήλικες + 2 παιδιά) 32 €

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Πυρκαγιές

Στη Ζαν και τον Σιμόν, δίδυμα αδέλφια, παραδίδεται ένας φάκελος με τις τελευταίες επιθυμίες της μητέρας τους, της Ναουάλ Μαρουάν. Ανατρέποντας το παρόν των δύο παιδιών, η Ναουάλ τούς ζητά να αναζητήσουν έναν πατέρα, τον οποίο νόμιζαν νεκρό, και έναν αδελφό που δεν γνώριζαν την ύπαρξή του. Η προσωπική διαδρομή των ηρώων αποκαλύπτει, καθώς ξετυλίγεται, την τραγική ιστορική πραγματικότητα ενός εμφυλίου πολέμου. Ακολουθώντας τα δύο αδέλφια την αντίστροφη πορεία από εκείνη της μητέρας τους, έρχονται αντιμέτωπα με μια αποκάλυψη, κάτω από το βάρος της οποίας, τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο.

Ποια ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα τους; Γιατί έμεινε στην σιωπή τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της;

Ο πολυβραβευμένος Λιβανοκαναδός συγγραφέας Ουαζντί Μουαουάντ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο γραφής καταφέρνει να δημιουργήσει ένα άκρως πολιτικό κείμενο, όπου η Ιστορία συναντά τη μυθοπλασία, και ο άνθρωπος αποκαλύπτεται στην πιο «απάνθρωπη» διάστασή του, ενώ ταυτόχρονα η συγχώρεση γίνεται ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωσή του.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Σάββατο 20.30

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13€ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10€ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις του έργου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), για λόγους ασθενείας ηθοποιού.

Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από σήμερα έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κανονικά από την επόμενη εβδομάδα.

Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνησε τη χώρα. Μέσα στον βαθύ εμφύλιο, κυνηγοί και κυνηγημένοι, θύτες και θύματα, Πόντιες μάνες, κωλοπετσωμένες Αμερικανίδες, ανελέητοι δικηγόροι, ασφαλίτες και κατάσκοποι, σε ένα γαϊτανάκι αφηγήσεων που ξετυλίγει το νήμα της υπόθεσης. Κι απέναντί τους μια ολόκληρη πόλη, που παρακολουθεί και σχολιάζει τα γενόμενα. Πρόσωπα της Ιστορίας αλλά και πρόσωπα της διπλανής πόρτας συνομιλούν και συγκρούονται. Γιατί η Ιστορία (με το γιώτα κεφαλαίο) φτιάχνεται από τις ιστορίες των ανθρώπων.

Μέσα από σπαραγμένες αλήθειες και πανίσχυρα ψέματα κρίνεται η μοίρα ενός αθώου. Και όλα, πάντα και παντού, αποφασίζονται Υπέρ Ελλάδος.
Να χαθεί ένας άνθρωπος, να σωθεί μία χώρα.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Σάββατο 18.00 & 21.15

Κυριακή 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 €

Τόσο κοντά

Εσύ τι θέλεις;
Να μ’ αγαπάνε.
Τόσο απλά;
Δεν είναι και τόσο απλά.

Τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα μέσα σε ένα πλέγμα ερωτικών σχέσεων. Μια επιφανειακή εποχή, ένας κόσμος εικόνων και καταναλωτισμού. Οι σχέσεις εφήμερες, παροδικές, αναλώσιμες. Μια κοινωνία πολλαπλών επιλογών, όπου λείπει η βασική δυνατότητα για επιλογή μιας ζωής με νόημα, για επιλογή μιας σχέσης ουσιαστικής. Στο Τόσο Κοντά οι χαρακτήρες προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνήσουν, να αγαπηθούν. Όποτε επιχειρούν να πούνε την αλήθεια, οι σχέσεις τους ναυαγούν.

Η δυνατότητα να έρθουν «τόσο κοντά» μοιάζει τελικά ανέφικτη.

Info:

Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Χειμωνιάτικο παραμύθι

Η μεγαλοφυής σαιξπηρική εξιστόρηση μιας δυνατής ιστορίας αγάπης, ζήλειας κι εγκατάλειψης. Ένα σκοτεινό παραμύθι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, εκεί όπου ο χρόνος επιβραδύνεται κι οι άμυνες, οι αντοχές κι οι αντιστάσεις των ηρώων πέφτουν σε «χειμερία νάρκη». Η ιστορία του βασιλιά Λεόντιου που με την υποψία ότι η γυναίκα του τον απατά, τυφλωμένος από ζήλεια, θα οδηγηθεί σε απόλυτη δυστυχία και μοναξιά. Αλλά, κάποτε θα έρθει η μεγαλειώδης αλλαγή: ο Λεόντιος θα βγει από το λήθαργο, θα «ξυπνήσει» σοφότερος, και το σκοτάδι θα διαδεχθεί το φως. Γιατί η δύναμη της ζωής είναι ανίκητη…

Με Λεόντιο το Στάθη Μαντζώρο και Ερμιόνη την Κλειώ Δανάη Οθωναίου.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 17.30 & 21.00

Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω) - Ομαδικές κρατήσεις, Δευτέρα με Παρασκευή,

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββατο 17.00

Εισιτήριο: 10 ευρώ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων θα ζωντανέψει στη σκηνή σε δραματοποίηση των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά και θα μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου.

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Κυριακή 11.00

Εισιτήρια 10 ευρώ

KOITA!

Η Μαριάννα Αβραμάκη υποδέχεται ξανά μικρούς και μεγάλους για να τους παρασύρει στην ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού στο σπίτι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο μεγαλώνει. Ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος χρώματα, ήχους και εικόνες θα ξεδιπλωθεί μπροστά στις μαμάδες και στους μπαμπάδες, που έρχονται με τα μωρά τους στο θέατρο για πρώτη φορά.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λευκού Πύργου

Κυριακή 12.00

Εισιτήριο: 7 ευρώ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Θείος Βάνιας

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά το αριστούργημα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ «Θείος Βάνιας» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη -ο οποίος ερμηνεύει και τον ομώνυμο ρόλο- έφτασε στη Θεσσαλονίκη.

Για πολλά χρόνια ο Βάνια και η ανηψιά του Σόνια ζουν ήρεμα και αρμονικά στην επαρχία συντηρώντας τα χτήματα και την περιουσία της οικογένειας. Όταν όμως ένα καλοκαίρι ο πατέρας της Σόνιας έρχεται από την πρωτεύουσα μαζί με τη νέα του γυναίκα, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και οι κρυφές αντιπαλότητες της οικογένειας έρχονται στην επιφάνεια και καταστρέφουν κάθε ηρεμία.

Η κρίση της μέσης ηλικίας, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, τα οικονομικά συμφέροντα του καθενός, οι ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί οδηγούν σε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Είναι ο θυμός που δημιουργείται στον κάθε άνθρωπο, απ’ τη στιγμή που άλλο ήθελε να γίνει κι άλλο έγινε. Μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, όπου η ψευδαίσθηση και η απόγνωση ανταγωνίζονται το χιούμορ και την ελπίδα. Πώς ζούμε; Ζούμε όπως θα θέλαμε; Ή όπως θέλουν οι άλλοι; Ένα τρυφερό ποίημα για το γελοίο της ανθρώπινης παραίτησης.

Ιnfo:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2

Σάββατο:18.00 & 21.00

Κυριακή: 19.00

Έως τις 17 Φεβρουαρίου

Εισιτήρια:

Α΄ Ζώνη: 22 €
B’ Ζώνη: 18 € – Φοιτητικό-Ανέργων- Πολυτέκνων-ΑΜΕΑ: 15 €

Φιλονικία

Ποιος ξεκίνησε την απιστία στον έρωτα, ο άντρας ή η γυναίκα; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει η Φιλονικία του Μαριβώ, μέσα από ένα πείραμα. Τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μεγαλώνουν εντελώς απομονωμένα από άλλους ανθρώπους και από τον έξω κόσμο. Μόνη τους ανθρώπινη επαφή, οι δύο ά-σχημοι παιδαγωγοί τους. Τώρα πια, στην ηλικία των δεκαοχτώ, φτάνει η στιγμή να βγουν από την απομόνωση και να συναντήσουν το ένα το άλλο. Από αυτήν την επαφή, οι τέσσερις «πρωτόπλαστοι» θα μάθουν πολλά. Θα ανακαλύψουν το «εγώ» και τον «άλλον», θα γνωρίσουν τη φιλία και τον έρωτα, τον ναρκισσισμό και τη ματαιοδοξία, την απώλεια και την απιστία. Θα πλουτίσουν σε εμπειρίες. Θα μάθουν όμως; Κι ο θεατής θα πάρει τελικά την απάντηση στο ερώτημα;

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό | 12€ φοιτητών & άνω των 65 | 10€ ανέργων & ΑΜΕΑ
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

5ος όροφος

Μετά από την παράσταση ’60 λεπτά’ (Β΄βραβείο κοινού στα 8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης) ο Άνθιμος Κατιρτζόγλου επιστρέφει με την κωμωδία ψυχολογικού μυστηρίου ‘5ος όροφος’.

Η υπόθεση: Ένα ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει και βάζει σε αγγελία την πώληση του διαμερίσματος που έμενε.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έρχονται σε σύγκρουση με το αντρόγυνο.

Είναι η αγορά του σπιτιού, ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης τους ή… κρύβεται κάτι άλλο;

Info:

Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά τηλ. 2310 423925)

Σάββατο 21.00

Κυριακή 20.00

Έως 17 Φεβρουαρίου

Τιμή εισιτηρίων:

10 € (προπώληση και κράτηση)
12 € κανονικό , 8 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνεργοι κλπ)

"Συνομιλίες Γυναικών. Woolf vs Joyce"

Στη Μαγική Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν (Bensousan Han) θα "ανταμώσουν" ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.

Αυτά "συνθέτουν" το έργο "Συνομιλίες Γυναικών. Woolf vs Joyce", που θα παρουσιάσει η ομάδα "Σχήμα εκτός Άξονα".

Ο Νίκος Βουδούρης και η Αναστασία Θεοφανίδου, σε μια καινούρια συνεργασία-πρόκληση, επιχειρούν με όχημα τον λόγο των Γουλφ και Τζόυς, αλλά και της Λέσινγκ και της Βιλάρ, να φωτίσουν τα θέλω μας, σε μια δυσνόητη επικοινωνιακά κοινωνία και να ανοίξουν δρόμους πολύ πιο γόνιμους για τον καθένα και για όλους. Επέλεξαν κείμενα τα οποία δημιουργούν σκέψεις, αντιθέσεις, συμφωνίες και γενικά εισβάλλουν στον πυρήνα των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ειδικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, γραπτά κείμενα σημαντικών συγγραφέων που κατέθεσαν τις απόψεις τους και άφησαν τη δική τους ιστορία εδώ και εκατό περίπου χρόνια. Ο λόγος τους, δείχνει να είναι το ίδιο επίκαιρος με τότε και οι λύσεις δείχνουν να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Ιnfo:

Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 9/2 στις 21:15 και Κυριακή 10/2 διπλή παράσταση στις 19:00 και 21:15

Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ατέλειες και ανέργων)

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: 2310-823444 (απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

Μια σφαίρα για την Τζέην

Αθήνα. Αρχές δεκαετίας του ’60. Μια νύχτα, με καταρρακτώδη βροχή και πλημμυρισμένους τους δρόμους, τέσσερα άτομα βρίσκουν καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Στην προσπάθειά τους να βρουν λύση και να γυρίσουν στα σπίτια τους, τα πράγματα περιπλέκονται και αποκαλύπτονται οι μυστικές και βαθύτερες σχέσεις τους. Το μυστήριο μπλέκει με το παράλογο και τελικά, οι ανατροπές αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του καθενός του.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Σάββατο 9 – Κυριακή 10/2/2019
Παρασκευή 15 – Σάββατο 16 – Κυριακή 17/2/2019

Ώρα έναρξης: 21.30

Εισιτήρια: 10 και 6 ευρώ (μειωμένο)

Mathematics of the Heart

Ο Δόκτορ Πολ ΜακΜίλαν ασχολείται καθημερινά με θεωρίες, μετρήσεις, μοντέλα, μεταβλητές, αλλά και σταθερές. Είναι Μαθηματικός. Τομέας του, τα μοτίβα καταιγίδων. Ειδικότητά του, οι προβλέψεις. «Προβλέπεις το χθες, προβλέπεις το σήμερα και ίσως μπορέσεις να πάρεις και μια ιδέα για το μέλλον», υποστηρίζει. Ο θάνατος του πατέρα του αποσταθεροποιεί τη φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή του. Τα αμέτρητα κουτιά με τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του τού δημιουργούν πρόβλημα, ο αδερφός του και προσωρινός (;) του συγκάτοικος Τσάνσερ τον ενοχλεί, η σύντροφός του Έμμα τον πιέζει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους και η εμφάνιση της όμορφης φοιτήτριάς του Ζάιναμπ τους αναστατώνει. Ένα από αυτά τα κουτιά, που βρίσκεται παρατημένο σε κάποια γωνιά του διαμερίσματος του Πολ, θα τους αναστατώσει ακόμα περισσότερο, όπως, άλλωστε, γίνεται πάντα με τις ξαφνικές αποκαλύψεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Ιnfo:

Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 (απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης)
Παραστάσεις: Έως 18 Φεβρουαρίου 2019 | Κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό | 8€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6943 92 25 32

Σ' αγαπάω, αλλά...

Μπορεί μια «τρίχα» crystalColor μελί

να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια γάμου;

Υπάρχει έρωτας μετά το γάμο ;

Σέξ «μετά …δανείων και καρτών» ;

Η ζήλια και το ποδόσφαιρο σκοτώνουν τον έρωτα;

Μια αντιπαροχή μπορεί να «σπάσει» μια κουμπαριά;

Ένα γιαπί στους Θρακομακεδόνες μπορεί να φτάσει στα άκρα ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι μεγαλοδικηγόρων;

Και – κυρίως – πώς μπλέκονται μέσα σε όλα αυτά ένα απορρυπαντικό, η Ελληνική Αστυνομία, ένα μωρό στην Κίνα, o Παναθηναϊκός και μία Μις Μάρτιος στον μπιντέ;

Τελικά πόσο αγαπάμε στον άλλο την δύναμη ή τις αδυναμίες του ; Πόσο συχνά του το λέμε;

Υπάρχει έρωτας μετά το γάμο;

Ή μήπως τελικά η ΑΓΑΠΗ όλα τα νικά;

Εμείς ρωτάμε, εσείς απαντάτε …

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα συμβαίνουν στην ξεκαρδιστική διαδραστική ζευγαρο-κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου

Info:

ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, Παρασκευοπούλου 9

ΣΑΒΒΑΤΟ:18.00 και 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 ευρώ διακεκριμένες,18 ευρώ γενική είσοδος & 15 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

ΟΡΕΣΤ3ΙΑ του Αισχύλου

“Το πάθος μάθος... Αυτός που έπραξε θα πάθει…”

Τι είναι αυτό που μένει στο σύγχρονο θεατή από την παρακολούθηση μιας αρχαίας τραγωδίας σήμερα;
Συνήθως το δράμα των ηρώων, τα πλούσια ή λιτά σκηνικά, οι ωραίες ή μη ερμηνείες και αντίστοιχα μια καλή ή μη σκηνοθεσία. Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι μυστικά έκρυβαν ενδιάμεσα οι στίχοι, ποια πολιτική ή κοινωνική κατάσταση «φωτογραφιζόταν» μέσα από τα δρώμενα, σε ποιον θεατή απευθυνόταν η αρχαία παράσταση – διδασκαλία, τι είχε να χάσει ή να κερδίσει ο ποιητ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, alpha bank, το φως, μνήμη, φως, νέα, δραση, info, αθηνα, οηε, κθβε, βενιζελος, ντηλ, cruises, hoover, σετ, alpha, συμμετοχή, παιδια, art, steam, κοθ, θεατρο, χανθ, εμφάνιση, ευγένεια, ειλικρίνεια, disney, animation, studios, films, αμεα, ροκ, σχολεια, κυριακη, μυστήριο, μετάφραση, αθωότητα, ελλαδα, πειραιας, καλοκαιρι, τηλ, λύση, performance, studio, παναθηναικος, αγαπη, ραδιο, δραμα, κινηση στους δρομους, ρια αντωνιου, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, Art Clokey, τονια αντωνιου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη, ξανα, κοινωνια, πηλος, ξωτικο, μιλα, ελενη, επιτραπεζια παιχνιδια, επιθυμιες, μετάφραση, μνήμη, αμεα, αστυνομια, αυτοκινητο, αυλαια, γνωση, γυναικα, γωνια, εικονες, εργαλεια, ζηλια, ζηλεια, ζωγραφικη, ηθοποιοι, ηθοποιος, θανατος, θεμα, θιασος, ιχνη, ιωσηφ, κθβε, κινα, κωτσοβολος, λυκος, μητερα, μουσικη, μυρμηγκια, μωρα, μωρο, ξωτικα, ογκος, οηε, ομορφια, ονειρο, παιχνιδια, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, στιχοι, σφαιρα, σωκρατης, τραγουδια, φιλια, φως, χορος, χρωματα, ψεμα, ψεματα, ωρα, alpha, αγαπη, αγορα, αγωνια, αθηναιον, αθωότητα, αιμα, αλεπου, αμμος, ανθρωπος, απιστια, απιστευτο, αποκαλυψη, απλα, αρχαια, απωλεια, ατζεντα, αφορμη, βιβλιο, βιρτζινια γουλφ, βραδυ, βρισκεται, βροχη, γαιδαρος, γεγονοτα, γιλεκο, γινει, γινεται, γονεις, δαναη, δασκαλος, δευτερα, διαστημα, διδυμα, δυναμη, δυνατοτητα, δικη, δειχνει, δρακος, δρομος, δρωμενα, διημερο, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευρω, ειλικρίνεια, ειλικρινης, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελληνικη αστυνομια, ελπιδα, εβδομαδα, εργα, εμφάνιση, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, ερευνα, ερμης, ερμιονη, ερχεται, ερχονται, ετερον ημισυ, ετων, ευρωπη, τεχνη, ζαφειρακης, ζευγαρια, ζωη, ζητα, ζωης, ζωνη, ζωνες, ιδεα, ιδεες, ιδιο, ειδος, ηλικια, ημισυ, υποθεση, ηρεμια, μηχανες, θεωριες, θυτες, θυμος, εικονα, ηρεμα, ηχο, καλογηρου, κατασκευες, εκδοσεις, κειμενο, κουζινα, κυρια, κι αλλο, κοθ, κοπερνικος, κοστουμια, κρατικο, χτυπα, κωμωδια, λειτουργια, λειπει, λύση, ληθαργο, λογο, μαγεια, ματια, ματαιοδοξια, μηνυματα, μοιρα, μυστήριο, μικρο, μοναξια, μονη λαζαριστων, μοντελα, μυθιστορημα, μυστικα, νερο, νημα, νυχτα, νοημα, νηπια, ομαδα, παντα, οδηγος, ποιημα, οικογενεια, ομορφη, ονομα, οπερα, οχημα, παραμυθια, παιδι, παιδια, παθος, ποδοσφαιρο, πρωταγωνιστες, πρωινο, πρωι, ροκ, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σελιδες, σετ, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σιωπη, σκεψεις, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, σπιτια, στα ακρα, στην κουζινα, στο κοκκινο, συγχρονο, σχεδια, σονια, ταγμα, ταση, τι ειναι, τηλ, τιτανια, τις κυριακες, το φως, τριτη, τσεχωφ, φαντασια, φυση, φτανει, φλεμινγκ, φορμα, φτερα, φωνη, φορα, χιουμορ, χρηστος, χρονος, χρωμα, ψυχουλη, ωρες, αγορια, αιωνες, animation, ανω κατω, art, cruises, δημητρης, disney, ευγένεια, φακελος, films, γευσεις, γιορτη, γιωτα, hoover, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κακος, κειμενα, καρδια, κωνσταντινου, κωτσοβολο, κυριακη, μια ματια, μοιαζει, μπροστα, ογκο, ομαδες, οργανα, παιχνιδι, πληροφοριες, πωληση, studio, studios, σφυγμος, σκηνη, σκηνικα, steam, ταξιδι, τρωει, θεματα, υλικα, υλικο, βεβαιως, βιωματα, ξεκινησε, χορογραφιες, ζευγαρι, performance
Τυχαία Θέματα