Π. Καμμένος: Μεγάλη η προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία

Στις εκδηλώσεις για την 75η επέτειο των μαχών στο Ελ Αλαμέιν στην Αίγυπτο παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. "Είμαστε εδώ με τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να τιμήσουμε εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος" ανέφερε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο κ. Καμμένος στο Ελληνικό Στρατιωτικό

Μνημείο Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την εκδήλωση μνήμης και διαμήνυσε πως δεν έχει μόνον εθνικό, αλλά και οικουμενικό, πανανθρώπινο χαρακτήρα.

"Σήμερα τιμούμε τους νεκρούς Έλληνες, αλλά και τους λοιπούς συμμάχους. Τιμούμε μαζί το μεγαλείο της νίκης του κάθε δημοκρατικού και ελεύθερα αντιστεκόμενου λαού κατά του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, εμπνεόμαστε από τον αγώνα τους, παραδειγματιζόμαστε από τη θυσία τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και επισήμανε πως οι Έλληνες έκαναν πράξη τα λόγια του μεγάλου Έλληνα ποιητή Ανδρέα Κάλβου "θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία".

Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως σήμερα "η μνήμη μας στρέφεται στο σάλπισμα του στρατιώτη από τα τείχη του κοιμητηρίου, στις ελληνικές σημαίες στις ταφόπλακες των Ελλήνων στρατιωτών, σε μια επέτειο που δικαίως γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία των αγώνων της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής, για την ελευθερία σε έναν αγώνα που αποτέλεσε συνέχεια του ηρωικού αγώνα των βουνών της Πίνδου, των οχυρών, της Κρήτης, της εθνικής αντίστασης, αλλά και προοίμιο του Ρίμινι, του Αιγαίου και της Νορμανδίας". Και δεν θα μπορούσε αλλιώς, "Έλληνες εσμέν", όπως αναγράφεται και στο μνημείο, προσέθεσε και τόνισε πως ο Ελληνισμός δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία και πως από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στον Ολοκληρωτισμό και αγωνίστηκε με θάρρος και πίστη στα ιδανικά της Ελευθερίας. Αγωνίστηκε, υπερβάλλοντας εαυτόν, σε ένα γεωγραφικό εύρος, πολύ μεγαλύτερο από τον άμεσο περίγυρο της χώρας μας, συμπλήρωσε και σημείωσε πως δίπλα σε αυτές τις σελίδες δόξας υπάρχουν και οι σελίδες του πόνου και της οδύνης που γνώρισε ο λαός μας κατά την τριπλή Κατοχή. Υπάρχει η φρίκη του Ναζισμού και του Φασισμού, όπως εκφράστηκε ανάγλυφα με τις ομαδικές εκτελέσεις, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κοκκινιά, στην Καισαριανή, στο Δοξάτο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, διευκρίνισε.

Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε πως η προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία είναι μεγάλη και μεγάλο και το μερίδιο της νίκης που της αναλογούσε, το οποίο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει, στο βαθμό που θα έπρεπε, καθώς τη μπότα της τριπλής κατοχής διαδέχθηκε η λαίλαπα του εμφυλίου Πολέμου. "Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουμε, να προβληματιστούμε. Οφείλουμε να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουμε οι νεότεροι. Γιατί όποιος λαός δεν γνωρίζει την ιστορία του, υπονομεύει το παρόν, αλλά και το μέλλον του. Μήνυμα της ημέρας αποτελεί το παράδειγμα της συλλογικής προσπάθειας που κατέβαλαν υπερβαίνοντας εαυτόν οι προηγούμενες γενιές" τόνισε και προσέθεσε: "Η διασφάλιση της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και του δημιουργικού διαλόγου επιτυγχάνεται μόνο με συλλογικές προσπάθειες κρατών, λαών και κυβερνήσεων που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά, αλλά και τις ίδιες αρχές. Οφείλουμε μέσω της συνεργασίας να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, δημιουργώντας αναχώματα σε μελλοντικές πιθανές συγκρούσεις, προστατεύοντας την ανθρωπότητα από τη φρίκη του πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα