Π. Παυλόπουλος: Η διχόνοια και ο διχασμός είναι θανάσιμος κίνδυνος για την προοπτική του λαού μας και του έθνους μας

Μήνυμα στην Τουρκία να σέβεται το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο έστειλε με δήλωσή του κατά τον εορτασμό της επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος προς το εσωτερικό της χώρας, ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε: "Η Ιστορία μας καλεί λοιπόν να έχουμε διαρκώς βαθιά χαραγμένο στην συνείδησή μας το ότι η αρραγής ενότητά μας είναι ο θώρακάς μας για την υπεράσπιση τόσο της απαράμιλλης Κληρονομιάς των Προγόνων μας όσο και του μέλλοντος που μας αναλογεί. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός είναι θανάσιμος κίνδυνος

για την προοπτική του Λαού μας και του Έθνους μας"

Η δήλωση του ΠτΔ:

"Η Άλωση της Τριπολιτσάς, αυτό το εμβληματικό στρατήγημα του Γέρου του Μωριά και των Αγωνιστών του 1821, που οδήγησε στην ευόδωση της Εθνεγερσίας, εκπέμπει, διαχρονικώς, πολλά και Εθνικής σημασίας μηνύματα. Η σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη, συγκυρία επιβάλλει να μας εμπνέουν ιδίως τα εξής:

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε πει πως «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω». Η αθάνατη αυτή ρήση, και η αντίστοιχη ιστορική αλήθεια που συμπυκνώνει, διδάσκει εμάς, τους Έλληνες, όχι τον εφησυχασμό αλλά, όλως αντιθέτως, την εγρήγορση. Με την έννοια ότι εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και με κάθε θυσία την Ελευθερία μας, ιδίως δε τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας.

Αυτό τον μεγάλο Εθνικό Στόχο της υπεράσπισης της Ελευθερίας μας -όπως άλλωστε και κάθε άλλο Εθνικό Στόχο- μόνον ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε. Η Ιστορία μας καλεί λοιπόν να έχουμε διαρκώς βαθιά χαραγμένο στην συνείδησή μας το ότι η αρραγής ενότητά μας είναι ο θώρακάς μας για την υπεράσπιση τόσο της απαράμιλλης Κληρονομιάς των Προγόνων μας όσο και του μέλλοντος που μας αναλογεί. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός είναι θανάσιμος κίνδυνος για την προοπτική του Λαού μας και του Έθνους μας.

Και φέτος, κατ’ αυτή την Εθνικής σημασίας Επέτειο, θα επαναλάβω τούτο προς την φίλη και γείτονα Τουρκία: Το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας διδάσκει την αξία της Ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό τον απαράβατο όμως όρο ότι και η Τουρκία σέβεται, στο ακέραιο, το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Άρα σέβεται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Keywords
Τυχαία Θέματα