Π. Σγουρίδης: Ο Αλ. Τσιπρας να αναπέμψει τη Συμφωνία των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19

Την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα.

Ο κ. Σγουρίδης σχετικά με την παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράμγματα υπάρχει μια διαδικασία».

Ερωτηθείς για την αναπομπή που ζήτησε

από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε πως: «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξακαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Κληθείς να απαντήσει για τον εάν υπάρχει ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι: «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα