Π. Σκουρλέτης: Μην κρίνετε τον Τόσκα με όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες

Στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, παρέδωσε τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του.

Κατά την ομιλία του ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να μην ξαναζήσουμε κάποια παρόμοια τραγωδία.

"Αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας, οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία" ανέφερε χαρακτηριστικά

"Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, υπηρέτησα

επί 35 χρόνια την πατρίδα. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο. Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα. Κληθήκαμε να διαχειρισθούμε την μεταναστευτική κρίση. Φορούσα πάντα τη στολή και τιμώ τους ανθρώπους. Δώσαμε μάχες με την αστυνομία, επενδύσαμε στις σχέσεις εμπιστοσύνης των σωμάτων ασφαλείας με τους πολίτες", είπε επίσης ο κ. Τόσκας.

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: "Έχει γίνει κατανοητό για την κυβέρνηση, προτεραιότητα είναι να μπορέσει να ανακουφίσει όσους έζησαν και υπέστησαν τις τραγικές επιπτώσεις αυτής της φονικής πυρκαγιάς".

Πρόσθεσε δε ότι "μέσα από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, υπάρχει η αποφασιστική βούληση της κυβέρνησης, να οδηγηθούμε σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας. Θεωρούμε απαραίτητο ότι οι νόμοι, οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο και να μην εφαρμόζονται. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές, να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο και αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό" και προανήγγειλε πως "τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την Πολιτική Προστασία".

Αναφερόμενος στον Νίκο Τόσκα ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: "Θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του Νίκου Τόσκα υπό το πρίσμα των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες ακραίας πολιτικής λιτότητας ο Νίκος έκανε εξαιρετική δουλειά. Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία, όσο και για την πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη μέσα από την αποτίμηση, να βρουν πιο ισχυρές, με πιο υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή είναι η διαρκής αποστολή των δύο αυτών σωμάτων. Αυτοί οι ένστολοι θα κληθούν και τα επόμενα χρόνια να δράσουν και να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ας αφήσουμε τη γλυκειά πολιτεία της πολιτικής κερδοσκοπίας και ας σταθούμε όλοι μαζί. Είναι απαίτηση των πολιτών. Η κριτική να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο. Θέλω να ευχηθώ να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλες φορές δύσκολες συγκυρίες. Ευχαριστώ τον Νίκο και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι ανιδιοτελής και υπερασπιστής των ιδεών και των αξιών του".

Keywords
Τυχαία Θέματα