ΠΑΟΚ: Ο Ακπόμ, η Σιντ Τρούιντεν και τα 2 εκατ. ευρώ

Ο Τσούμπα Ακπόμ αναμένεται να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ για την επίθεση (δείτε εδώ).

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει έρθει σε συμφωνία με την Άρσεναλ για αγορά του παίκτη, "αρπάζοντάς" τον ουσιαστικά από την Σιντ Τρούιντεν.

Ο 22χρονος στράικερ είχε αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στη βελγική ομάδα στο τελευταίο εξάμηνο της περασμένης σεζόν με 16 συμμετοχές στις οποίες μέτρησε έξι γκολ και

μία ασίστ.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που υποστήριζαν πως η Σιντ Τρούιντεν βρισκόταν πολύ κοντά σε συμφωνία με την Άρσεναλ για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή με μεταγραφή.

Ωστόσο, παράλληλα στην Αγγλία υπήρχαν μεταγραφικά σενάρια για ενδιαφέρον και ορισμένων γαλλικών ομάδων με τις οποίες οι Λονδρέζοι συζητούσαν το ενδεχόμενο παραχώρησεις του Άγγλου φορ, ο οποίος εξαρχής δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του νέου προπονητή της ομάδας, Ουνάι Έμερι.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως "μπήκε σφήνα" στην υπόθεση, έχοντας τον παίκτη στη λίστα του από τον Ιούνιο και προχώρησε τις διαπραγματεύσεις καταφέρνοντας να τον κάνει δικό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ είχε θέσει ως στόχο να βάλει στο ταμείο της ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (2.248.000 ευρώ) για να παραχωρήσει τον Ακπόμ, τον οποίο είχε στις τάξεις της από τα τμήματα υποδομής.

Το οικονομικό ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα για την ομάδα της Σιντ Τρούιντεν, που όπως συνέβη και στις περιπτώσεις των Κίτσιου και Χαρίση θεωρούσε βάση των οικονομικών της τεράστιο ένα ποσό πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

"Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ούτε η Άντερλεχτ δε θα μπορούσε να πληρώσει το συμβόλαιο του Ακπόμ, που προφανώς θέλει να πάει σε μια ομάδα η οποία αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ", παραδέχθηκε το Σάββατο (28/7) ο διευθύνων σύμβουλος της Σιντ Τρούιντεν, Τακαγιούκι Τατείσι, μιλώντας στην "Het Belang van Limburg".

Εν τέλει, οι "ασπρόμαυροι" φέρεται ότι θα δαπανήσουν 1 εκατομμύριο ευρώ για να φέρουν στην Τούμπα τον Ακπόμ, με την Άρσεναλ να έχει δεχτεί την πρόταση διατηρώντας ποσοστό μεταπώλησης.

Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός έχει συνομιλήσει ήδη με τους Κίτσιου και Χαρίση που ήταν συμπαίκτες του στην Σιντ Τρούιντεν το προηγούμενο διάστημα, μαθαίνοντας όσα ήθελε για τον ΠΑΟΚ και ενημερώνοντας για την απόφασή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες για τις υπογραφές. Το τυπικό σκέλος της μεταγραφής δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί μέχρι την προσεχή Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα