"Πόλη ανάποδα": Εκπρόσωποι της ριζοσπαστικής αριστεράς στην κούρσα για τον Δ. Θεσσαλονίκης

Βασικές θέσεις του προγράμματος του συνδυασμού «Η πόλη ανάποδα», οι οποίες προέκυψαν από την ιδρυτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μέλη του συνδυασμού στο ΕΝΕΚΕΝ.

Το νέο δημοτικό σχήμα που διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης, κινείται στην αντιπολιτευόμενη ριζοσπαστική αριστερά

και θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με ένα ψηφοδέλτιο οποίο θα απαρτίζεται από εργαζόμενους, ανέργους και μέλη κινημάτων.

Οι οκτώ άξονες δράσης που παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους του σχήματος είναι: με τους φτωχούς - για τους φτωχούς, για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά δίκαιη πόλη, με τα κοινά αγαθά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, δουλειά με αξιοπρέπεια - δουλειά για όλους, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, δημοκρατία στη βάση με τη συμμετοχή των πολιτών, ισότητες και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και δικαίωμα των πολλών στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την τέχνη.

“Θέλουμε να εκφράσουμε τα δικαιώματα των πολλών, σε τοπικά θέματα και να κατακτήσουμε νίκες για τους εργαζόμενους/ες της πόλης. Εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου. Με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, θα μπορούν να εκφράζονται αιτήματα από τον πολύ κόσμο της πόλης και θα ενισχύονται οι δυνατότητες υλοποίησης τους”, ανέφερε ο Γιώργος Λογοθέτης, μέλος του συνδυασμού.

“Στο σχήμα συσπειρώνονται πολιτικές οργανώσεις από όλο το φάσμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σχήματα κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές. Όπου έχει γίνει έχει μετρήσει αποτελέσματα. Η αρχή ήταν θετική, είδαμε μαζικότητα και πιστεύω πως έχουμε όλα τα εφόδια να τα πάμε καλά”, τόνισε από την πλευρά της η Στέλλα Αβέλλα.

“Οι περισσότεροι αυτοανακηρύσσονται δήμαρχοι , στη συνέχεια μια δεκάδα υποψηφίων και στη συνέχεια πρόγραμμα. Εμείς το κάναμε εντελώς ανάποδα. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, καταλήξαμε σε κάποιες θέσεις και πρόγραμμα, το προηγούμενο Σάββατο υπερψηφίστηκε και ξεκινάμε”, σημείωσε ο Γιάννος Νικολάου.

Παράλληλα τα μέλη του συνδυασμού η «Η πόλη ανάποδα», τοποθετήθηκαν για το αν θα συνεργαστούν με άλλες παρατάξεις και για αν τους προβληματίζουν οι πολλές υποψηφιότητες.

“Θεωρούμε ότι με βάση το πρόγραμμα μας θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία, η αλήθεια είναι με λίγους από τους 25. Θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία με άλλα αριστερά κατεβάσματα. Με τον όρο να γίνει βάση προγράμματος και όχι με διαμάχες ποιος θα είναι επικεφαλής” δήλωσε ο Γιώργος Λογοθέτης και πρόσθεσε:

“Είναι αστείο για την πόλη να έχει 25 υποψήφιους. Δεν μας προβληματίζει είναι αστείο για την πόλη. Είναι ασόβαρο”.

Τέλος όπως τονίστηκε επικεφαλής δεν θα υπάρχει. Αντίθετα ο συνδυασμός θα έχει συλλογική εκπροσώπηση τεσσάρων ατόμων, τα οποία θα εναλλάσσονται και θα αποφασιστούν κατόπιν γενικής συνέλευσης στις 2 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα