Πρόεδρος συνδέσμου Λίβερπουλ Θεσσαλονίκης: "Έτσι έζησα τον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη"

Ο πρόεδρος του συνδέσμου φίλων της Λίβερπουλ στη Θεσσαλονίκη, Στράτος Σάκκιας, περιέγραψε όσα βίωσε στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Thessaloniki Branch, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό

σταθμό Libero 107.4 FM, μίλησε για τον Κλοπ και την ομάδα, ενώ έθεσε και τους επόμενους στόχους που ονειρεύεται να ζήσει.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της κατάκτησης του πρώτου τίτλου που πήρε ως προπονητής της Λίβερπουλ:

«Θα μας μείνει η κατάκτηση που είναι πολύ σημαντική για τη Λίβερπουλ, γιατί πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας δεκαετίας, που έπρεπε να γίνει με ένα τρόπαιο. Ηρθε αυτό το τρόπαιο και έφυγε το άγχος των παικτών και του Κλοπ. Θα είναι η πιο χαλαρή η ομάδα τις επόμενες χρονιές. Φέτος το Champions League ήταν συναρπαστικό και είναι σημαντικό που η Λίβερπουλ πήρε το Κύπελλο που διεκδικούσαν όλες οι μεγάλες ομάδες».

Στη συνέχεια, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που είδαμε ένα τόσο μέτρια ματς στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της χρονιάς, δηλώνοντας:

«Ο τελικός δεν ήταν πολύ καλό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες ήταν κακές. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι μεσολάβησαν 20 μέρες από το τελευταίο παιχνίδι τους για την Premier League. Και αυτό η UEFA πρέπει να το δει. Δεν μπορεί να πηγαίνουν οι ομάδες με τόσο μεγάλο κενό διάστημα στο τέλος της σεζόν. Επίσης, επηρέασε αρκετά το πολύ γρήγορο πέναλτι και το γκολ που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας, που το διαχειρίστηκε άνετα. Όταν προηγείσαι στο πρώτο λεπτό… Γενικότερα το παιχνίδι είχε πολλά περίεργα και δεν πήγε όπως το περιμέναμε, με αρκετούς σπουδαίους παίκτες και από τις δύο ομάδες να μην κάνουν καλή εμφάνιση».

Αναφέρθηκε ακόμη στην παρουσία του ίδιου και των υπόλοιπων μελών του Συνδέσμου στον τελικός της Μαδρίτης, ενώ σχολίασε και όσα έγιναν στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, από όσα είδε μέσω γίντεο:

«Είμασταν 7 άτομα μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό που έγινε στο σύνδεσμο στη Θεσσαλονίκη ήταν φοβερό. Είδα βίντεο το βράδυ και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Είχε πάνω από 600 άτομα, γέμισε και ο δρόμος και ήταν πραγματική εμπειρία. Ακόμη και Άγγλοι που ήταν στη Θεσσαλονίκη για διακοπές με πήραν τηλέφωνο και πήγαν από εκεί».

Σχετικά με την παρουσία περισσότερων οπαδών της Λίβερπουλ στη ισπανική πρωτεύουσα, επισήμανε:

«Στη Μαδρίτη γινόταν χαμός όλη μέρα το Σάββατο. Υπήρχαν πολύ περισσότεροι φίλοι της Λίβερπουλ, αλλά πολλοί δεν είχαν εισιτήριο και έμειναν εκτός γηπέδου. Μέσα στο γήπεδο ήταν μισοί-μισοί οι οπαδοί των δύο ομάδων αλλά έξω από το γήπεδο στους δρόμους ήταν πολύ περισσότεροι οι φίλοι της Λίβερπουλ».

Ο κ. Σάκκιας μίλησε ακόμη για τη νοοτροπία και τις συμπεριφορές των Άγγλων οπαδών στον αγώνα-γιορτή:

«Στην αντίληψή μου δεν υπέπεσε κάποιο περιστατικό, δεν έγινε τίποτα, δεν είδα το παραμικρό επεισόδιο. Ηταν δίπλα-δίπλα στα μπαρ οπαδοί και των δύο ομάδων και στις ίδιες παμπ και έπιναν μπύρες μαζί και συζητούσαμε για τον αγώνα. Και πριν και μετά το ματς. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο για αυτούς, είναι σύνηθες. Αυτό στην Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ, αν δεν αλλάξει λίγο ο τρόπος σκέψης του Ελληνα οπαδού. Τι πιο ωραίο να πηγαίνεις σε ένα γήπεδο να βλέπεις έναν εκτός έδρας αγώνα της ομάδας σου… Στην Ελλάδα πιο πιθανό είναι να μαλώσεις».

Οσον αφορά το τι θα του μείνει ως ανάμνηση από αυτόν τον τελικό, ανέφερε:

«Δακρυσμένος κόσμος στις κερκίδες. Η προσμονή και η αναμονή ήταν πολύ μεγάλη. Το ίδιο και στην ομάδα. Ο Χέντερσον και ο Κλοπ είχαν πάθος και στο τέλος ανακούφιση που φτάσαμε στον στόχο και τα καταφέραμε».

Για την παρουσία του στους τελικούς που παίζει η Λίβερπουλ, δήλωσε:

«Ημουν σε όλους τους τελικούς από το 2005. Σε Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Βασιλεία και Κίεβο πέρσι. Τώρα θα πάμε στο Γουέμπλεϊ, για τον τελικό του «Τσάριτι Σιλντ» κόντρα στη Σίτι και μετά, τον Αύγουστο, στον τελικό του Super Cup στην Κωνσταντινούπολη».

Μίλησε επίσης για τον Γιούργκεν Κλοπ, υποστηρίζοντας:

«Ο Κλοπ δείχνει ότι ταιριάζει γάντι με την ομάδα, με τη νοοτροπία, με όλα. Παρότι του έχουν γίνει μεγάλες προτάσεις από μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ και η Παρί, αγαπάει αυτό που κάνει και θέλει να μείνει. Νομίζω σήμερα κιόλας του έγινε πρόταση για ανανέωση με αυξημένες αποδοχές και δεν θα υπάρξει θέμα, θα την δεχτεί και θα μείνει για πολλά χρόνια στη Λίβερπουλ».

Τέλος, στάθηκε στο όνειρο της κατάκτησης της Premier League που περιμένει να ζήσε, τονίζοντας:

«Τώρα ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα της Premier League. Το όνειρο. Να φύγει αυτή η κατάρα που υπάρχει. Να πάρουμε την Premier League και μετά… πιάστε μας!»

Ακούστε όσα είπε ο Στράτος Σάκκιας από το 24:00:

Keywords
Τυχαία Θέματα