Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της – Το χρέος πρέπει να γίνει διαχειρίσιμο

«Το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει διαχειρίσιμο», τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρεγκλινγκ σημείωσε ότι δεν είναι η ελάφρυνση πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα, υπογραμμίζοντας πως «αυτό που χρειάζεται σε πρώτη φάση η Ελλάδα είναι η ανάπτυξη».

Η Ελλάδα

έχει κάνει πολύ δρόμο για να ανακάμψει από την κρίση, προσέθεσε στη συνέχεια, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η χώρα σύντομα δεν θα χρειάζεται οικονομική βοήθεια. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να είναι αναγκαίες.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά αλλά το ταξίδι δεν έχει τελειώσει. Για να εγκατασταθεί μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος».

«Ο EFSF και ο ESM έχουν στα χέρια τους πάνω από το 50% του ελληνικού χρέους. Οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στο παρελθόν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να είναι βιώσιμο το χρέος. Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις για την οικονομία της και μετά τον Αύγουστο, όπως το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022. Παράλληλα, ουσιώδους σημασίας είναι και η ανάπτυξη. Τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αρκεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Είναι μέρος της Ευρώπης και πηγή της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Θα συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα